1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Последно от форума

  • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

Абонирай ме за този списък чрез RSS Четете статии с етикет Температурен контрол

temperature-control-graphМного потребители ползват стомана SS316 за направата на нагреватели за температурен и не температурен контрол - така наречените “ватове” или “Power”. С настоящата статия ще се опитаме да разясним някои аспекти при ползването на ТК (температурен контрол) и защо се получава понякога разминаване мужду очакванията ви и реалността.

 

 

Примерите които са тук са за стомана, но това важи до някаква степен и за другите температуро зависими материали. Разликите са в това, че никела и титана не са сплави а чисти метали. В стоманата или по точно в неръждаемата стомана материала е доста разнороден. Тип 316 е аустенитна неръждаема стомана, съдържаща Молибден в състава си, и е втората най-употребявана неръждаема сплав след тип 304. Като цяло 316 има по-добра устойчивост на корозия в сравнение с тип 304, като съдържанието на Молибден я прави устойчива на питинг и кервесивна корозия в хлоридна среда.

Посещения: 462

Публикувано от на в Изпарители

DNA200-evolvИзползването на температурен контрол изглежда много примамливо решение за подобряването на вкуса при изпаряване, за защита на нагревателите, за икономия на батерията и т.н. Добрите намерения на производителите обаче са съпътствани с много проблеми и забележки, не всичко е толко просто колкото изглежда, ще си позволя да дам един пример:

Посещения: 2322

Публикувано от на в Електроника

DNA200-1Dimension Engenering LLC - по известна като Evolv извади на пазара нова електроника - DNA200D. Какви са новостите? - много нови неща, най напред мощността от 200W, захранването с LiPo батерия (входния ток на платката е 23А максимално), батерията е 3S тоест три клетъчна батерия на 11,1V номинално напрежение, благодарение на това напрежение КПД-то на DC/DC конвертора е вдигнат до 97% !! Отново имаме температурен контрол, но най интересното е че вече всичко можем да регулираме през USB интерфейса от компютъра.

Посещения: 3431
0

Публикувано от на в Електроника

IMG 0691В новите електроники за модове на известната фирма EVOLV е реализиран температурен контрол на нагревателя. Как се осъществява това при положение, че се ползват стандартни RBA изпарители в които няма датчик за температурата? От Evolv Ltd. разчитат на на промяната на съпротивлението на нагревателя от температурата, като са заложили тази сметната промяна в алгоритъма на поцесора. Колкото повече се вдига температурата на нагревателя толково повече той си променя съпротивлението.

Посещения: 1899
0
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense