1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Последно от форума

  • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

Абонирай ме за този списък чрез RSS Четете статии с етикет нагревател

Публикувано от на в Електронни цигари

Д-р Farsalinos и Pedro Carvalho (експерт по материални науки)

 

farsalinos

Имаше много дискусии за моето изявление по време на радио интервю RY4 в петък 22 май относно сухото прогаряне на нагревателите. Това е процес, при който изпаряващите подготвят намотката и след това подават много енергия на голата бобина (без фитил или течност), загрявайки я до нивото на нажежен червен цвят. Основната цел на това е:

а) да се провери за хомогенно разпределение на температурата по дължината на намотката;
б) избягване на горещи точки;
в) почистване метала от остатъци, дължащи се на производството или поради предишна употреба.

 

Посещения: 258
0

Публикувано от на в Изпарители

DNA200-evolvИзползването на температурен контрол изглежда много примамливо решение за подобряването на вкуса при изпаряване, за защита на нагревателите, за икономия на батерията и т.н. Добрите намерения на производителите обаче са съпътствани с много проблеми и забележки, не всичко е толко просто колкото изглежда, ще си позволя да дам един пример:

Посещения: 2718

Публикувано от на в Изпарители

kanthalЧесто се срещам въпроса: С какво да навия изпарителя си? Кантал или нихром? Малко въведение мисля, че ще е от полза.


Кантал (Kanthal - FeCrAl) - за страните от бившия соц. лагер това е отдавна нарицателно. Името Кантал е запазена марка на Sandvik Intellectual Property AB. Направен е от желязо, хром (20-30%) и алуминий (4-7,5%). Така се нарича нагревателната жица с която се навиват всевъзможни нагреватели в печките, тръбни нагреватели за пещи и т.н. Твърда, чуплива сплав, трудно поддаваща се на обработка и свързване (запояване). Притежава високо електрическо съпротивление ( 1,2 - 1,3 Ом/мм. Плътност - 7100-7300 кг/м, температура на разтапяне - 1450 гр. С. Най добра работна температура - 750-950 гр. С.

Посещения: 11895
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense