1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Последно от форума

  • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

Абонирай ме за този списък чрез RSS Четете статии с етикет чист нихром

Публикувано от на в Електронни цигари

Д-р Farsalinos и Pedro Carvalho (експерт по материални науки)

 

farsalinos

Имаше много дискусии за моето изявление по време на радио интервю RY4 в петък 22 май относно сухото прогаряне на нагревателите. Това е процес, при който изпаряващите подготвят намотката и след това подават много енергия на голата бобина (без фитил или течност), загрявайки я до нивото на нажежен червен цвят. Основната цел на това е:

а) да се провери за хомогенно разпределение на температурата по дължината на намотката;
б) избягване на горещи точки;
в) почистване метала от остатъци, дължащи се на производството или поради предишна употреба.

 

Посещения: 258
0

Публикувано от на в Изпарители

IMG 0777Нека да ви представя съвсем новия изпарител на пионерите в електронните цигари SmokTech. Както всеки друг техен продукт така и този е изпълнен прекрасно, със стилен дизайн и надеждна работа.  T Dux 1,6S e картомайзер с долно раположен двоен нагревател и изцяло неръждаемо изпълнение. Прозрачното му тяло е изработено от пирекс.

Посещения: 2339

Публикувано от на в Изпарители

nichromewireСлед предната статия "Нихром или кантал" следва свързването на нагревателите с проводници без съпротивление. Защо се прави това? - заради една много проста причина: Единственият най лесен начин да свърже нагревателен проводник към електрическа схема или контакт е механичния, тоест чрез винтче, клема и т.н. В редица изпарителни модове като например "Одисей" разтоянието от нагревателя до клемите за свързване е доста голямо и ако ползваме само съпротивителния проводник се получава следната ситуация: Нуждаем се например от 2,4 Ом нагревател, добре обаче половината от необходимата дължина отива в проводник който не е навит на фитила, тоест цялото съпротивление е голямо а намотката малка! Може да се ползва и механично усукване на нагревателния проводник и обикновенния - това обаче крие рискове от възникването на недобър контакт, оттам и нагряване в слабото място, прегаряне и накрая съединението прекъсва. Какви са другите начини за свързване? 

Посещения: 4078
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense