1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Последно от форума

  • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

Проучване от 1942 г. за пропилен гликола

Публикувано от на в Електронни цигари
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1760
  • Абонирайте се
  • Печат

robertson-oswaldДокато светът спори за сигурността на електронните цигари, трябва да е ясно, че ние трябва да се поставим по-голям акцент върху научните изследвания. Интересното е, че съществуват изследвания осъществявани преди раждането на e-cigs, които ни дават представа за това как изпаряването въздейства на човешкото тяло. Отличен пример за това е проучване  , проведено от д-р Освалд Hope Робъртсън от университета в Billings болница в Чикаго през 1942 г. д-р Робъртсън проучва как вдишването на пропиленгликол повлиява лабораторните мишки. 

Пропилен гликола е една от основните съставки на никотиновата течност, но още преди то да се използва за направата на течност за електронни цигари, д-р Робъртсън тества неговите ефекти при вдишване. Той подозира, че тази мощна съставка може потенциално да бъде от полза за лечение на респираторни заболявания, грип, и дори пневмония.

 

За да се тества теорията си, той поставя групи мишки в две камери. В първата камера, той разпръсква във въздуха пропиленгликол и след това грипния вирус. През втората камера, той пръска само грипния вирус. Изненадващо, всички мишки в камерата напръскана с пропиленгликол оцелели, докато мишките изложени само на грипния вирус са починали.

 

Д-р Робъртсън заключава, че "пропилен гликолът е мощен антибактериален продукт. Една част от гликол в 2,000,000 части на въздуха може - в рамките на няколко секунди - да убие концентрации на въздушното разпръснатите пневмококи, стрептококи, и други бактерии, наброяващи милиони на кубичен фут".

 

И така, какво е това мощно вещество, известно като пропиленгликол? По същество това е синтетична течност, която абсорбира вода. Днес, ние използваме PG в много козметични, хранителни и фармацевтични продукти. Тя се използва и в мъгла машини и дори да генерира дим за пожарникарски обучения. U S Food and Drug Administration - FDA класифицира PG като хранителна и лекарствена добавка и че е "общопризнат за безопасен". Той е чист, безцветен и няма вкус или мирис.

 

Електронни цигари използват пропиленгликол в никотиновата течност. Когато тя се загрява, тя се превръща в пара, която пушачът вдишва. Поглеждайки назад към проучване на д-р Робъртсън от 1942 г. ние виждаме, че PG може да донесе ползи, освен просто спиране на тютюнопушенето. Изглежда, че PG дори може да ни помогне да се запазим здрави и предпазва от разпространението на вируси като грипа.

 

   *** Публикации на д-р Освалд Hope Робъртсън

 

Източник: http://www.churnmag.com/news/1942-study-uncovers-incredible-health-benefits-of-inhaled-propylene-glycol/

 

Оценете статията:
0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Понеделник, 26 Август 2019
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense