1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Последно от форума

  • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

DryBurn - наистина ли има проблем?

Публикувано от на в Електронни цигари
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2146
  • Абонирайте се
  • Печат
Предна - Следваща >>

Страница 1 от 3

dryburn-2Темата в тази статия е породена от интервю на др. Фарсалинос за драйбърна (dryburn) в което се казва между другото: "вие основно унищожавате връзките между металните молекули ", което звучи просто смешно за металург: металите не са молекули и нагряването не разрушава връзките. Интересно е да чуеш от кардиолог как се разрушава молекулярната структура на метала :D

 

RY4 Vaping Radio - интервю на др. Фарсалинос в което той споменава, че почистването с прогаряне (dryburn) е вредно.


  

 

Ето и превод на интервюто:

"Не загрявайте намотките. Това е едно от най-лошите неща, които правиш, е да изгори бобината, докато тя не стане червена. Просто, за да се поправи, да се засилят тайна, за да ги направи, каквото и да, за да видите дали пренос на топлина е хомогенен между номотките. Това е най-катастрофални неща, които правите. Защото, когато се загряваме метала до точката където става все по-нажежен и червен ние основно унищожаване връските между металните молекули и тогава ние сте значително улесняваме отделянето на метали от бобината в парите. Това е най-лошото нещо, което можеш да направиш.

 

И аз виждам как всеки един рецензент (човек който прави ревюта) прави едно и също нещо отново и отново и отново. Вие разрушавате металната структура .. Само като го направиш веднъж, вие сте се разрушили структурата на метала. Вие не трябва да го направите. Ако искате да почистите намотките, защото там може би има някаква масло от производствения процес и така нататък, употребете вода, алкохол, преди дори да сте подготвили самата бобина, Точно когато го правите, когато сте отрежете парче от ролката. Просто използвайте вода или алкохол. Дори бих казал, ацетон можете да го използвате и разбира се да го почистите с вода, но не го прегрее до точката, където тя е нажежено червено. Това е най-лошото нещо, което правите. Вие сте напълно разрушавате структурата на метала. "

 

Това, което той казва, когато разпитан за това (публикувано от FlamingoTutu):

"Изглежда, че много вейпъри ще реагират много бурно на това. Току-що направих препоръка (или можете да го наречете предложение). Очевидно е, че аз няма да попреча на никого да го прави. Освен това, аз никога не казам, че това го прави изпаряването еднакво или по-вредни от пушенето. Това е просто ненужен акт (по мое мнение), и много хора биха предпочели да се избегне ненужното излагане.
Както и да е, аз ще се опитам да намеря малко време и да напишете коментар в моя блог за това. "

 

Нашият коментар:


Металните сплави не са съставени от молекули. Те са кристалните структури, подредени и / или разбъркано от метални атоми. Нагряването може да предизвика много промени в микроструктурата на сплав, но не са "основно унищожаване връзките между металните молекули", защото те не съществуват.

 

"Kanthal (" А "серия, включително A-1 и AE) е добре позната, още преди вие или аз да сме родени ... и това е само едно от качествата, които го правят толкова полезна. При нагряване, Kanthal телта (желязо-хром-алуминий) се натрупва с алуминиев оксид -изолационно покритие на външната повърхност, която предпазва отделните намотки от късо, една към друга. Това се нарича алуминиев оксид (Al2O3).


dryburn-1При нагряването върху кантала се образува защитен окис от алуминиев оксид. Вероятно др. Фарсалинос има пред вид, че многократното нагряване може да доведе до разрушаване на този слой. Но кантала има точка на топене 1400 гр., ние не можем да нагреем до 1400 гр. кантала за да променим структурата му евентуално. При тестовете с мощен мод достигнахме обаче близо 1000 гр. Може да се говори евентуално за отделени нано частици вследствие умората на материала вследствие нагряването и охлаждането. Но ние правим драйбърн веднъж на няколко седмици, друг е въпроса, че всяка дръпка също е нагряване и охлаждане - което са многократно повече цикли на около 20 до 200 гр. Въпросът е това ли е фаталното или драйбърна?

 

Искам да уточня, че в цялата статия се коментира въпроса за прогарянето а не за нормалната работа. Много пъти съм писал по темата, че трябва да не допускаме по никакъв начин при нормално изпаряване прегряване на нагревателя и най вече да не допускаме неговото зачервяване по никаква причина. При зачервяване което най малкото нагревателя е с температура над 300-400 гр. никотиновата течност не се изпарява а изгаря. Каквито и защитници да има на тезата за безопасното изпаряване е ясно, че при това положение няма вариант да не се отделят опасни газове и съставки.
Оценете статията:
0
Адрес за обратна връзка за статията
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Понеделник, 26 Август 2019
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense