1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Сайта е преместен! Има нов сайт.

Сайта е преместен! В новия сайт са прехвърлени всички стоки, клиенти и поръчки. Адреса е същия: https://smoking-maniac.com Ако не влизате в новия сайт а в стария - изтрийте кеша на браузъра.

Всички стари запомнени линкове няма да работят! В този сайт поръчки повече не могат да се правят.

Съдържание на магазина

Последно от форума

  • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

Софтуерен ъпдейт на Koopor mini

Публикувано от на в Електроника
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1938
  • Абонирайте се
  • Печат
Предна - Следваща >>

Страница 1 от 2

Koopor programing-1Обновяването на фирмуера на модовете се превърна вече в традиция. Постоянно изменящите се желания на потребителите към нови нагреватели с неръждаеми стомани, титан и т.н. поставят предизвикателства пред производителите. За да може един мод да се пренастрои към нови криви за температурния контрол или да се изчистят бъгове се налага да се правят тези подновявания на софтуера (фирмуера). 

 

 Има модове като DNA200 при които въпреки всички възможности заложени предварително все пак се налага да се пипнат и малки неща по програмирането на процесора.

 

Мода Koopor mini не прави изключение в тази тенденция. Тук обаче заради избора на по евтин процесор ъпдейта е малко усложнен. Процесора от серията NUC029 няма вградена поддръжка за USB а се програмира по сериен канал и друг протокол. Това прави програмирането му малко по особенно - първо то се извършва през USB куплунга на мода, който всъщност само прилича на USB а е сериен порт. Второ за програмирането се използва специален програматор който се включва в стандартно РС а изхода му е сериен и се закача към мода.

 

Програмирането може да бъде извършено в два режима OnLine и OffLine. В първия режим софтуера от компютъра извършва програмирането през програматора а във втория случай фирмуера остава зареден в самия програматор и можем само с програматора да префлашваме мода натискайки бутона Pgm на него.

 

Софтуера на компютъра е на фирмата производител на процесора Nuvoton и се казва "Nuvoton NuMicro ICP programing Tool" Предназначен е да работи с програматора NuLink и да програмира богатата серия от процесори на фирмата. Процесорите или както още се наричат микроконтролери се използват в най различни свери на промишлеността или бита. Програмирането изисква определени познания и условия - неспазването на същите могат да доведат до неприятни последици, както казват специалистите - "тухла" (brick)

  

Да започнем с инсталацията на софтуера на компютъра - в нея няма нищо което да я отличава от стандартна инсталация на софтуерен продукт за Windows. Софтуера "Nuvoton NuMicro ICP programing Tool" има функция за ъпгрейт с която всеки път проверява дали няма нова версия за себе си и за самия програматор. Ето в случая беше намерен упдейт който обнови фирмуера на програматора.

 

          Nuvoton-1     Nuvoton-2     Nuvoton-3

 

Nuvoton-5

 

Когато стартираме програмата трябва да и укажем типа на процесора който ще програмираме - в случая NUC029 series.

 

Nuvoton-6

Ето ни в главното меню за програмирането. Трябва внимателно да следим за необходимите отметки по опциите и специфичните настройки, както вече предупредих това може да е фатално. Ако забелязвате тук Статуса е: Disconected - това означава, че програматора не е закачен или не е намерен. При инсталацията на софтуера има подканяне за качване на USB драйвери за програматора - проверете дали те са правилно инсталирани и програматора се вижда в списъка от устройства закаченио към компютъра ви.

 

 Nuvoton-7

Това е ситуация в която имаме свързан програматора и към него е свързан и мода. Предупреждението е че има защита от флашване и натискането на YES ще доведе до изтриване на целия чип. Това е ако искаме на подновим фирмуера на мода в режим OnLine. По препоръките на производителя на мода се връщаме в режим OffLine и в случая откачаме мода от програматора.

 

Nuvoton-8Сега сме в режим OffLine и трябва да зададем всички необходими параметри на програматора. Най напред избираме файла (фирмуера) на мода от бутона APROM.  Ако забелязвате горе в статус бара има само индикация, че програматора е включен Nu-Link connected a Part No. който се чете от мода липсва. 

Nuvoton-9

 

Избираме от бутона Setting точно кой модел процесор имаме - в случая NUC029AN series 

Nuvoton-10

 

 

Избираме от Options долу вдясно допълнителни настройки

 

Nuvoton-11

 

 

В Options настройваме някои същественни подробности като OffLine Programming mode и изтриването, програмирането и проверката на програмирането на мода.

 

 

Nuvoton-11А

 

 

Ето как изглежда този екран ако сме избрали OnLine programing. Тук има допълнителни опции за заключване с ваша парола, сериен номер който можете да зададете и т.н. 

 

Nuvoton-12

 

Готови сме да изпратим фирмуера към програматора - това става с натискането на бутона Start долу най в дясно. Излиза статус бар с прогреса на операцията, след което надписа "Programming offline flash OK!" С това фирмуера е успешно изпратен и се намира в програматора.

 
Оценете статията:
0
Отбелязана с: firmware Koopor Koopor mini Nuvoton software
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Четвъртък, 27 Февруари 2020
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense