1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Последно от форума

  • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

RBA изпарител Pico

Публикувано от на в Изпарители
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1725
  • Абонирайте се
  • Печат
Предна - Следваща >>

Страница 1 от 3

IMG 0263Както е и самото име изпарителя Pico е много малък по габарит, лек и компактен. Създателя му японеца известен като YellowKiss е придал един типично японски минималистичен стил в своя изпарител. Пропуснати са естри като: регулиране на притока на течност, регулиране на централния пин, сложна горна капачка в която има жлеб за О ринг, сложни системи за зареждане с течност и още много други неща.

 

 

Определение като “елементарен” изпарител обаче не пасва на предмета на настоящото ревю, нещата тук може да са прости, но в никакъв случай не елементарни. Минимализирането е процес по труден от слагането на много екстри за сметка на други неща. Минимализиране е нещо с което японците са закърмени - то е в кръвта им и в цялата им култура, в отношението към живота.

 


Да се върнем към конкретиката - какво е изпарителя Pico? Както казах компактен изпарител с тегло 50 гр. височина 29 мм и диаметър 22 мм. Изключително малкото му тегло е продукт на изтискването на всичко възможно: цялата изпарителна камера, комина, резервоара, дриптипа са пластмасови. Само основата и държача на нагревателя по обясними електрически причини са метални.

 

Искам да уточня, че за това ревю е тестван клонинг на изпарителя Pico който се доближава много близко до самия оригинал по мнението на потребители имащи и двата. Ето и едно сравнение в 3FVape.

 

   IMG 0254   IMG 0255   IMG 0256   IMG 0257   IMG 0258

 

Като казах метал имам пред вид неръждаема стомана, към нея също така добавям и горната гривна (гривна защото капачка не е точното определение. Предполагам, че чисто естетически съображения са накарали конструктора да балансира металната долна част с метален сегмент в горната, но е възможно и здравината е била критерии.

 

Като казах пластмаса имах по скоро предвид гама от пластмаси някои от тях никак не са за пренебрегване. Освен стандартния материал PMMA (полиметил метакрилат) с точка на горене 160 гр. С използван за прозрачния танк още се използват PEEK (полиетер етер кетон)
с точка на горене (запалване) 343 гр. С и PEI (полиетеримид) с точка на горене 218 гр. С (по евтин вариант на PEEK) ползван за втория танк от комплекта и дриптипа.

 

   IMG 0259   IMG 0260   IMG 0261   IMG 0262   IMG 0263

 

PEEK се ползва освен за изпарителната камера и за всички изолатори - на централния пин и под държача на плюса на нагревателя. Използването на втори различен танк е удачно - едновременно е резерва а от друга страна по тъмния материал на PEI е по издържлив на “агресивни” течности с които често се сблъскваме.

 

Изпарителната камера е интересно създадена в два варианта (тези варианти ги има само в оригинала на изпарителя) едната изпарителна камера е по тясна и създава според доста ценители по добър вкус. Камерата е с резба в долния край и се завива директно за базата. През изрезите в нея преминава памука който се подава малко от тези отвори за да се вкара от там течност.

 

Държача на нагревателя е изпълнен като едно цяло с централния пин - той влиза отдолу на камерата, като се подава от нея съвсем малко колкото да опре в базата и да предаде минуса към нагревателя. В държача е отвора за въздуха който е с диаметър 2,5 мм - достатъчено за да обдуха и голям нагревател.
Оценете статията:
0
Отбелязана с: 3 ml Japan Pico RBA
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Вторник, 19 Юни 2018
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense