1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Сайта е преместен! Има нов сайт.

Сайта е преместен! В новия сайт са прехвърлени всички стоки, клиенти и поръчки. Адреса е същия: https://smoking-maniac.com Ако не влизате в новия сайт а в стария - изтрийте кеша на браузъра.

Всички стари запомнени линкове няма да работят! В този сайт поръчки повече не могат да се правят.

Съдържание на магазина

Последно от форума

 • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

Какво се случва със MTL изпаряването?

Публикувано от на в Електронни цигари
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 4833
 • Абонирайте се
 • Печат
Предна - Следваща >>

Страница 1 от 2

cloud-chasers-2Какво се случва с MTL (стегнатото) изпаряване? Ще разгледам текущото състояние на MTL-пазара и какво се случва през последните 2 години. Ако сте в очакване на нов изпарител за MTL, тази статия е точно за вас. Mouth To Lung (MTL) “уста - дроб” изпълване с пара на уста след което я поемаме в дробовете, Direct Lung Inhale (DLI) директно вдишване на парата в дробовете.

 

 

Въведение

 

Ще обобщя какво ме питат хората ежедневно: "Пич, що се мъчиш с това, а не пробваш субомен изпарител?". Да, знам, аз изпарявам с MTL изпарител. И какво от това? Не всеки изпарява със субомни RDA/RTA-танкове. Достигнали сме до етап, където почти всеки иска да има най-новите субомни изпарители с най-мощните бокс модове.

 

По мое мнение това е не е точно вейпинга, такъв какъвто трябва да е. Важното е не какво устройство за изпаряване използвате, а да стоите далеч от тютюнопушенето.

 

Ето защо ние се опитваме да избегнем всяка форма на вейп-снобизъм. Ние искаме единствено хората да изпаряват. И ако те се чувстват щастливи с малките цигароподобни неща или с ego-изпарителите, това е фантастично. Няма нужда да се бъзикаш с хората, които не правят парна баня около себе си. Ние не правим така и сайта ни е ориентиран в посока помощ за нови вейп-потребители.

 

Ако и вие изпарявате с устройства със стегнат въздушен поток, значи сте във същото положение, като мен. Всяка седмица виждате тези фантастични нови субомни изпарители, които долитат от Китай, но няма нищо ново на пазара за MTL-любителите.

 

Започнах да се питам "Пазара забрави ли ни? Защо Aspire не реализират Nautilus 2? Защо всички фирми са се ориентирали към суб-омните устройства?". Точно на тези въпроси ще се опитам да отговоря в тази статия.

 


Моят вейпинг старт

 

ce4-2Когато започнах да изпарявам, добрите стари дни на Vivi Nova/CE4, на пазара нямаше голям избор освен няколко карта, клеаромайзера и RDA. Стартирах с една EGO-батерия на Joyetech (не бяхме ли всички така) с огромния капацитет от 450mAh, която дори можеше да поддържа 3V!! На това лошо момче бучвах един Vivi Nova изпарител (който трябваше да накланям на всеки 3-4 дръпки).

 

 

ego-t und_510-tМислех си, че това е нещо страхотно. Аромат, облаци пара, мощност, естествено имаше лекове... но, човече, бях влюбен в тази красота. Бях използвал няколко картомайзери преди това, които просто не бяха за мен. От този момент аз се свързах с MTL-изпаряването и не съм спирал до сега. Въпреки че съм леко разочарован напоследък. След като Aspire пуснаха на пазара Nautilus Mini, а HorizonTech изкараха изпарителя Spartan BTC, пазара на MTL-устройства се стопи. Изчезна.

 

ego

 

Буквално не е излизало нищо ново, което да е лесно за използване и да дава тази прекрасна пара. Цялата последна година премина под знака на субомните изпарители. Харесва ми да изпарявам със субомни танкове от време на време, но истинския ми кеф е в MTL-изпаряването. То ми задоволява точно никотиновия глад и едновременно с това използвам минимално количество е-течност.

 

Възхода на субомните танкове

 

best-sub-tankПрез последните няколко месеца видях около 50 нови събомни изпарителя. С брат ми сме тествали 45 различни устройства за последната година. От както Aspire изкара през 2014 техния Atlantis, на пазара няма нищо друго, освен субомни танкове. Дори няма да е майтап, ако кажа, че компаниите вадят по един нов субомен изпарител на всеки няколко седмици. Мен, като потребител, това силно ме разочарова. Купувате нова версия на някой танк и само след няколко седмици откривате, че се е появила версия 2. Вашият танк е остарял в момента в който сте го купили.

 

Според мен това се дължи предимно на китайските производители, които не тестват достатъчно задълбочено продуктите, които вадят на пазара. Имам чувството, че използват нас, клиентите като техни продукт-тестери. Превръщаме се в тестови-кукли на компании, които не искат да отделят достатъчно ресурси, за да подобрят своите продукти. Компаниите четат коментарите на потребителите за продуктите им във Facebook, Youtube, Rededit и скорострелно пускат съобщение, че ще изкарат нова, подобрена 2-ра версия няколко седмици по-късно. Това е едно чудесно решение за тях и начин за генериране на повече приходи.

 

Ситуацията не беше такава преди няколко години, когато на пазара излизаха MTL-изпарителите. Пазара тогава се развиваше с много по-бавни темпове. В крайна сметка всичко е за повече пари. Това си е бизнес, нали? Тъй като китайските производители видяха колко доходоносен е пазара на вейпинг устройства, те наводняват рафтовете с все повече и повече нови продукти. За потребителите това носи известни предимства. Конкуренцията доведе до понижаване на цените, далеч по-голям избор на устройства, особено, ако сте фен на субомните със стокови глави, RTA танкове и RDA. Пазара е изключително динамичен в последно време. Последната година беше на суобмните танкове със стокови глави, а тази изглежда ще е на RTA танковете.

 

Всичко се развива толкова бързо, но какво се случва с MTL-устройствата? Трябва ли начинаещите да стартират със субомни изпарители? Определено не мисля така. Мисля, че бихме вкарали хората в риск, препоръчвайки им да стартират с мощни модове и субомни изпарители. Повечето пушачи търсят нещо, което да възпроизвежда усещането от пушенето. Ето защо мисля, че MTL-танковете са един чудесен старт.

 

Забележка: Аз съм тествал и ползвал много субомни танкове. Нямам нищо против тях. И определено се кефя от време на време да бълвам облаци пара и да усещам невероятния аромат, който доставят. Но силните ми предпочитания и ежедневните ми нужди са насочени към MTL-устройствата. Изглежда вече спадам към групата на малцинството.

 

Способни ли са субомните танкове на MTL-изпаряване?

 

Пробвах Joyetech eGo One MTL-главите и Kanger Subtank Nano с 1.5Ohm глави, но въздушният им поток въобще не е толкова стегнат, колкото трябва да бъде. Разбирам, че те са субомни танкове за комбинирано изпаряване - MTL и инхалиране - но нека да бъда честен, те са насочени предимно към инхалиращите потребители, от колкото към останалите. Тази двойна функция ги прави прекалено въздушни, дори на най-затворен въздушен поток. Най-близко до MTL-усещането съм имал с eGo One 1ohm и Aspire Triton 1.8ohm главите. Това, че на съобмните изпарители можеш да сложиш глави 1-2 Ohm съвсем не ги прави подходящи за MTL-изпаряване. Лично аз бих искал устройство, което е проектирано да бъде MTL, да предава вкуса като субомен изпарител и да има възможност за ограничаване на въздушният поток, като при Aspire Nautilus.

 

Aspire Nautilus 2?

 

large Aspire_Nautilus_MiniAspire танковете Nautilus и Nautilus mini са първи и единствен MTL-танк за много вейпъри. С нетърпение очаквах Nautilus 2. Знаех, че Aspire работят по концепцията на втората версия, докато не го поставиха в режим на изчакване, заради Atlantis 2. Защо? Ами защото са знаели, че Atlantis 2 ще генерира много повече приходи от Nautilus 2. Какво тогава са направили с плановете за Nautilus 2? Писах на Aspire, за да им задам този въпрос и те ми отговориха следното: "Да, ние работим върху Nautilus 2. Но не можем да ви кажем точната дата на пускане на пазара." - Kiki от Aspire. Сигурен съм, че щего видим скоро, тъй като те създадоха двата кита Aspire K2 и K3, които определено са стъпка в правилната посока за нас, MTL-вейпърите. Стискаме палци, да го видим скоро!
Оценете статията:
 • Гост
  Димитър Петък, 16 Декември 2016

  Кайфун мини v3 и Феноменон лайт са номер 1 за уста-дроб!

Коментирайте

Гост Сряда, 27 Май 2020
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense