1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Последно от форума

  • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

Електроника DNA250C на Evolv - Зареждане и мониторинг

Публикувано от на в Електроника
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 739
  • Абонирайте се
  • Печат
<< Предна - Следваща

Страница 3 от 3


Зарядно устройство

 

ДНА 250С има вградено зарядно устройство за 2А USB. Той автоматично разпознава типа USB захранването, към който е свързан, така че може да бъде включен в стандартни USB портове за компютри или по-мощни зарядни устройства. Максималният ток на зареждане се основава на капацитета на клетките, както е програмиран в EScribe.

 

Мониторинг - клетка по клетка

 

ДНА 250С работи до четириклетъчна батерия. Тъй като литиево-полимерните клетки могат да бъдат повредени при прекомерно разреждане, с многоклетъчни батерии в серия е важно да се измерват независимо всяка клетка в батерията и да се спре пускането на изпарителя, когато някоя от клетките достигне изключващото напрежение. ДНА 250С използва вътрешните връски на батериите за да следи всяка клетка.

 

 

Баланс на клетките


По време на зареждането е жизнено важно никоя от батериите да не зарежда повече от 4,2 волта на клетка. Ако една от клетките в батерията има повече заряд от другите, нейното напрежение ще бъде по-високо. По време на зареждането ДНА 250С ще включи "балансиращо устройство", за да зареди тази клетка по-бавно, което ще позволи на по-малко заредените клетки да я настигнат.

 

Чрез наблюдение и зареждане на всяка клетка поотделно, безопасността на многоклетъчния пакет е еквивалентна на използването на отделни клетки. Много продукти, от електроинструменти до лаптопи и електрически автомобили, използват многоклетъчни пакети. Всички гъвкави мулти-клетъчни литиеви дизайни използват наблюдение и балансиране - клетка по клетка за да работят безопасно.

 

 

USB On-The-Go

 

ДНА 250С поддържа USB On-The-Go. Един OTG адаптер може да бъде включен в микро USB порта на устройството, за да зарежда всяко друго устройство, което може да се зарежда чрез USB (Power Bank) . По подразбиране таксуването с OTG трябва да се превключва ръчно от устройството. Зареждането на OTG може да бъде конфигурирано да започне автоматично чрез EScribe. Зареждането с OTG няма да надхвърли разряда на ДНА 250С.

 


Предпазител

 

Поради енергията и мощността, съхранявани в акумулатора, ДНА 250С включва бордов предпазител 30А SMD. Предпазителят се намира от долната страна на печатната платка в близост до терминала за батерии B + и е обозначен с Fuse - ”предпазител". При нормална работа предпазителят никога няма да изгори. Въпреки това, в случай на грешка или късо съединение на борда, предпазителят ще предпази батерията. Ако трябва да се смени, предпазителят се произвежда от Bel Power Solutions, част номер C1H30.


Ако подозирате, че предпазителят ви е изгорял, проверете целоста на предпазителя с помощта на мултиметър. Замяната се осъществява чрез отлепване на изгорелия предпазител от платката и запояване на нов предпазител.

 

ДНА 250С е предназначена за батерии, които са постоянно инсталирани в устройството, или батерии, които се монтират с помощта на изолиран, поляризиран съединител с номинална мощност най-малко 30 ампера. Ако комплектът батерии е инсталиран с обърната полярност, предпазителят ще се раздуха, за да защити батерията, платката и потребителя.

 

Ако произвеждате устройство, предназначено за използване с отделни заменяеми 18650 клетки, ДНА 250C предлага защита срещу полярност.

 

 


Escribe


Escribe е софтуерен пакет, който се използва за конфигуриране, наблюдение и модифициране на работата на вашата ДНА 250С. Той се инсталира на компютър с Windows или Mac и се свързва с ДНА 250C като използва USB порта. Escribe има отделно ръководство и уроци, които могат да бъдат намерени на сайта на Еволв.

 

Escribe - международна версия за Windows

 

Escribe - международна версия за Mac

 

Наши теми за софтуера Escribe за електрониките DNA 75C DNA250C 

 

Последната тема за двете електроники - Gothic

 

Пълна документация DNA 250C

 
Оценете статията:
Адрес за обратна връзка за статията
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Събота, 20 Юли 2019
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense