1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Сайта е преместен! Има нов сайт.

Сайта е преместен! В новия сайт са прехвърлени всички стоки, клиенти и поръчки. Адреса е същия: https://smoking-maniac.com Ако не влизате в новия сайт а в стария - изтрийте кеша на браузъра.

Всички стари запомнени линкове няма да работят! В този сайт поръчки повече не могат да се правят.

Съдържание на магазина

Последно от форума

  • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

Прогаряне на нагревателите: нещо добро ли е?

Публикувано от на в Електронни цигари
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 330
  • Абонирайте се
  • Печат

Д-р Farsalinos и Pedro Carvalho (експерт по материални науки)

 

farsalinos

Имаше много дискусии за моето изявление по време на радио интервю RY4 в петък 22 май относно сухото прогаряне на нагревателите. Това е процес, при който изпаряващите подготвят намотката и след това подават много енергия на голата бобина (без фитил или течност), загрявайки я до нивото на нажежен червен цвят. Основната цел на това е:

а) да се провери за хомогенно разпределение на температурата по дължината на намотката;
б) избягване на горещи точки;
в) почистване метала от остатъци, дължащи се на производството или поради предишна употреба.

 

 

По време на интервюто споменах, че не е добра идея да се прогаря намотката дори веднъж. Оттогава получих много отговори, имейли и искания от участници за по-нататъшно разширяване на това, предоставяне на доказателства и обяснение на въпросите, свързани с този процес. Също така получих информационни листове и спецификации на металите, използвани за намотките, които показват, че те са стабилни при екстремни температури (обикновено 1000 гр. C или повече).

 

На първо място, трябва да кажа, че реакциите от общността на изпаряващите са малко преувеличени. Никога не съм казвал, че чрез сухо изгаряне на спиралата правите изпаряването по-вредно от тютюнопушенето. Очевидно някои изпаряващи, които са свикнали да бърнят нагревателите си дълго време, не харесват моето изявление, най-вече защото са удивени от това, което казах. Но моля, имайте предвид, че моята роля не е да кажа това, което всеки очаква, а да кажа как са нещата. За по-нататъшно обяснение на моето изказване, поканих Педро Карвальо експерт по материални науки с добри познания за структурата, състава и деградацията на металите. Педро също има задълбочени познания за електронните цигари и е добре познат в португалската общност на вайпа, както и в чужбина. Този коментар беше подготвен съвместно от мен и Педро Карвальо.

 

Вейперите трябва да разберат, че металите, използвани в нагревателите, не са били направени за непрекъснат пряк контакт с течност, за да се изпари течността върху повърхността им и да се накара потребителят да вдишва парата директно от серпентината. Това е съвсем различен въпрос от това, което предлагат металните спецификации. Добре известно е, че в аерозола на електронните цигари са открити метали. Williams et al . намерени са хром и никел, който идва от самата бобина, въпреки че те не изгарят намотката. Въпреки че в нашия анализ на оценката на риска обяснихме , че откритите нива не са от съществено значение за здравето, това не означава, че трябва да приемем ненужно излагане.

 

Сухото прогаряне на бобини означават нагряването им до температури над 700oC (имаме и двете измерени температури при тези условия). Очаква се това да има значително влияние върху структурата на метала и връзките между металните атоми. Тази топлинна обработка в присъствието на кислород ще насърчи окисляването на намотките, ще промени размера на зърната на металите / сплавите, ще насърчи нови връзки между металните атоми и т.н. За тази цел трябва да добавим и непрекъснат контакт на серпентината с течността. Течностите могат да породят корозивни свойства на металите, които могат допълнително да повлияят на молекулярната структура и целостта на метала.

 

И накрая, парата се вдишва директно от самата бобина. Всички тези фактори могат да допринесат за присъствието на метали в парата. Повечето материали, които се използват в продуктите за електронни цигари, не са разработени за това приложение. В този конкретен случай, съпротивителните проводници се разработват и използват като нагревателни елементи при високи температури. В този конкретен случай съпротивителните проводници са разработени и използвани като нагревателни елементи при високи температури и НЯМА ВЕКТОР който може да транспортира частиците метал / оксид в човешкото тяло. Това не означава, че може да се използва при изпаряване по същия начин.

 

Няколко изследвания показват, че окисляването на хром може да се случи при сходна температура на процеса на сухо изгаряне (прогаряне) [a, b, c]. Въпреки че тези проучвания показват образуването на по-малко вреден хромов оксид Cr2O3, не можем да изключим образуването на хексавалентен хром. Хексвалентните хромови съединения имат разнообразна употреба в промишлеността и често се използват за техните антикорозионни свойства в метални покрития, защитни бои, багрила и пигменти. Хексвалентният хром може да се образува и при "гореща работа" като заваряване върху неръждаема стомана [d, e], топене на метален хром или нагревателни огнеупорни тухли в пещи. В тези ситуации хромът първоначално не е в шествалентната форма. Очевидно не очакваме тези условия да бъдат повторени на едно и също ниво в електронните цигари, но доказателствата показват, че металната структура може да се промени и ние намираме метали в аерозола за електронни цигари. Като се вземат предвид всички тези факти, ние вярваме, че тази процедура трябва да се избягва, ако е възможно.

 

Колко се повишава експозицията на метал при сухото прогаряне на нагревателите? Вероятно не много. Ето защо смятаме, че събеседниците ни са реагирали на моето изявление по RY4радио. Въпреки това, ние не виждаме причина излагането на метали да се повишава, като се прави нещо, което може да се избегне. Може да има други начини за справяне с въпросите, свързани с намотките. Смятаме, че би било за предпочитане да прекарате известно време в изработването на нова намотка, вместо да почиствате използваната намотка с помощта на сухо изгаряне. Ако искате да отстраните остатъците от производствения процес на проводниците, можете да използвате алкохоли и вода, за да почистите проводника преди да приготвите намотката.

 

Ако смятате, че настройката може да доведе до горещи точки, няма да има никаква разлика, ако намалите нивата на мощност с няколко вата, или ще прекарвате повече време в подготовката на намотката по подходящ начин. Очевидно, ако искате да използвате и използвате последния ват, който устройството може да ви даде, тогава може да се окаже невъзможно да го направите, без да го изсушите на сухо. Но тогава не очаквайте да бъдете изложени на същите нива на вредни вещества, колкото на вейперите, които не го правят.

 

Положението е подобно на друг случай: ако искате да консумирате 15 или 20 мл на ден, като правите ДЛ - директно вдишване на белите дробове, не очаквайте да бъдете изложени на подобни количества вредни химикали като тези, които обичайно се изпаряват (или МТЛ). инхалиране) консумират 4 мл на ден. Това е просто здрав разум.

 

Ние се нуждаем и ще извършим изследвания, за да определим количествено експозицията (която според нас не е много висока), но дотогава не е лоша идея да се използва здрав разум. не очаквайте да бъдете изложени на същите нива на вредни вещества, колкото на вейперите, които не го правят. Положението е подобно на друг случай: ако искате да консумирате 15 или 20 мл на ден, като правите сухох-директно вдишване на белите дробове, не очаквайте да бъдете изложени на подобни количества вредни химикали като тези, които обичайно се изпаряват (или дори чрез пряк бял дроб). инхалиране) консумират 4 мл на ден. Това е просто здрав разум.

 

Ще повторим нашето честно мнение, че прогарянето на нагревателите няма да направи изпаренията подобни или по-лоши от тютюнопушенето. Това е ясно и няма нужда от свръхреакции. Трябва обаче да стигнем до точка, че електронните цигари не трябва да се сравняват само с тютюнопушенето (което е изключително лош сравнителен продукт), а трябва да се оценява на абсолютни стойности. Ако нещо може да бъде избегнато, вейперите трябва да са наясно с него, за да могат да го избегнат, ако искат.

 

 

Препратки

[a] I. Murris, YP Jacob, VAC Haanappel, MF Stroosnijder, Окисляване на метали. 2001; 55: 307-331.

[b] KP Lillerud и P. Kofstad, J. Electrochem. Soc1980; 127: 2397-2410.

[c] Kaori Taneichi, Takayuki Narushima, Yasutaka Iguchi и Chiaki Ouchi, Materials Transactions 2006; 47: 2540—2546.

[d] Кристофер Н Грей, Анмари Голдстоун, Филип Р. М. Dare, Питър Хюит. Еволюцията на шествалентен хром в метални аерозоли. American Industrial Hygiene Association Journal 1983; 44: 384-388.

[д] Джон Х Денис, Майкъл Й Франци, Питър Й Хюит, Сеед Б Мортазави, Кристофър А Джей Рединг. Контрол на излагането на шествалентен хром и озон в газово-електродъгово заваряване на неръждаеми стомани чрез използване на вторичен защитен газ. Ann Occup Hyg 2002; 46: 43-48.

 

Оценете статията:
0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Неделя, 29 Март 2020
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense