1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Последно от форума

 • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

The Russian / Кайфун RBA изпарител

Публикувано от на в Електронни цигари
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 3145
 • Абонирайте се
 • Печат
Предна - Следваща >>

Страница 1 от 4

IMG 7002След почти два месеца ползване на това чудо мога смело да заявя, че е най доброто което съм пушил някога!  Какво представлява Russian-a? - най напред искам да изкажа мнението, че не виждам разлика между него и оригиналния Кайфун. Същата прецизна изработка, същото добро изпълнение във всеки детайл. Финиша (полирането на стоманата) също е изпълнено мнго добре.

 

Абсолютно същата комплектация както и "оригинала" с резервните му части и т.н. Както казаха някои колеги по другите форуми - на една машина са правени и двата!  

IMG 7014

 

  Какво е характерното което прави изпарителя толкова популярен и водещ в класацията на повечето фенове на изпаряването? Най напред - принципа на работата му, тук въпреки, че нагревателя е доста над долното ниво на течността обмокрянето е изключително добро. Принципа е съвсем елементарен- в най ниската си част изпарителя има канали които водят течността до фитила в изпарителната камера.

 

water-bird  Функционирането на тази система наподобява поилка за птици, при която в тава се слага обърнат съд пълен с течност.  Водата в долния съд не прелива а се задържа на съвсем малко ниво, така се осигурява постоянен достъп на вода в долния съд. Разбира се поилката работи на атмосферен принцип, докато в Кайфуна принципа е малко по различен. В него се разчита на вакуумната система съдаваща се вътре при плътното му затваряне. Тоест когато дърпаме ние създаваме под налягане което издърпва никотинова течност през каналите, издърпва толкова колкото е изразходвана при изпарението - тоест имаме едно постоянно обмокряне което същевременно е и в зависимост от това колко често дърпаме. Прост принцип, но много добре реализиран в този изпарител така, че да не остава фитила не обмокрен което води до така неречените "сухи дръпки"

 

 IMG 7025  Пълненето се осъществява през отвор в долната частна изпарителя който се затворен със съчма и пружинка. Зареждането е изклчително лесно а и така цялата система остава със вакуум.  Можем да заредим около 4 мл. течност без проблем, като желателно е да зареждаме изпарителя обърнат надолу - така хем виждаме колко сме заредили ( горната част на изпарителя събира повечето течност) хем въздуха вътре има възможност да излезе. Зареждането трябва да е сравнително бавно, не е желателно да се използват метални игли за зареждане, защото може да се нарани съчмата.

 

  А сега снимките на изпарителя и неговата комплектация:

 

            IMG 6989   IMG 6991   IMG 6992   IMG 6993 

 

 

 

 

 

             IMG 6994   IMG 6996   IMG 6998   IMG 7022

 

 
Оценете статията:
0
Отбелязана с: Kayfun RBA svoemesto The Russian Кайфун
 • Чернев
  Чернев Понеделник, 24 Февруари 2014

  Здрсти за два месеца изпаряване колко фитила се наложи да смениш

 • Чернев
  Чернев Понеделник, 24 Февруари 2014

  Скоро идвах при теб за нагревател и видях че използваш именно този

Коментирайте

Гост Неделя, 26 Май 2019
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense