1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Последно от форума

  • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

RBA изпарител Итака / Ithaka

Публикувано от на в Електронни цигари
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2469
  • Абонирайте се
  • Печат
Предна - Следваща >>

Страница 1 от 3

IMG 7190Изпарителя Итака / Ithaka дълго време държеше приза за най добър изпарител в класа на така наречените RBA (ReBuildable Atomizer). До появата на Кайфун нямаше по добър продукт в този клас. Създаден от гръцката фирма Golden Greek в него за първи път (както и в Одисей) се използва принципа нивото на течността да е под нагревателя и с канали тя да се довежда до фитилите. Принципа е много стар - използва се в поилките за птици например. Подробно е описан в описанието на Кайфун тук в блога.  Там решението е изклучително елегантно, но и тук има много добро решение, макар и по друг начин. 

 

 

IMG 7180С какви функции разполага Итаката:  Регулиране на въздушния поток с гривна - удобен начин във всеки един момент просто да завъртите гривката и да промените постъпващия въздух.  Регулиране на притока на никотинова течност - със навиване и отвиване на мундщука който е и капака на изпарителната камера можете да променяте процепа в дъното на който са фитилите - тук четири на брой заради двата нагревателя.

 

IMG 7179Освен това разполагате и с допълнителни отвори в гривната която е в долната част на държача на изпарителната камера.  Тя също може да да се намества така, че да осигурява достъп на течност в най долната част на фитилите. На снимката се вижда отвора за въздуха - най долу, по нагоре са другите два отвора за течност. Най отгоре е и мундщука който е изцяло затворено положение в момента.

 

IMG 7166Изпарителя е с два отделни нагревателя, всеки от който ляга в отделен жлеб в изпарителната камера. Тя е с карамична сърцевина което спестява притесненията ни за прогаряне и къси съединения.  Керамичната вложка е с канали от едната си страна през които минават фитилите и удълженията на нагревателния проводник които се закачат за плюсовия полюс. "Минусовите проводници и другите крайща на фитилите минават по жлебове в държача на керамиката - те не са изолирани защото корпуса е минуса.  

IMG 7168В долната част на керамиката има освен отвора за централния пин и два процепа с интересно предназначение. От тук може да се изтича кондензиралата по стените на изпарителната камера течност и тя да се насочва към основата на държача където завършват фитилите. Тоест нямаме излишна течност някъде да се събира.  Отвора на процепите може да се регулира със гайката на централния пин която в керамичната изпарителна камера. Гайката е с фланец в долната си част в който има два изреза.

 

IMG 7167В централния пин при клонингите има малък проблем с неточно изработената изолираща втулка към долния край на държача на керамиката. Диаметъра му е стандартен 3 мм. което на 2,6 мм стебло под резбата идва малко хлабаво. Трябва да се смени втулката с друга с по-малък отвор. Във форума ще опиша как става това. Края на централния пин завършва с регулатор за това колко да се подава пин-а от резбата тип 510 за добър контакт с плюса на батерийния мод.

 

IMG 7162Нагревателите както казах са два. Фитилите на оригинала са по 2 мм. но и 3 мм силикатен фитил влиза спокойно. Има особенност в нагревателните намотки на Итака-та и Одисея - те са с удължения от несъпротивителен проводник - челно заварен за нагревателя. Трудни са изработване, затова в магазина предлагам нагреватели по ваша поръчка. Целта на това я ясна - нагревателния прододник става иначе много дълъг заради захвата им към полюсите чак долу. Така няма и нагряване по дължината която не е около фитилите.

 
Оценете статията:
0
Отбелязана с: GG Golden Greek Ithaka RBA Итака одисей
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Неделя, 16 Юни 2019
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense