1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Сайта е преместен! Има нов сайт.

Сайта е преместен! В новия сайт са прехвърлени всички стоки, клиенти и поръчки. Адреса е същия: https://smoking-maniac.com Ако не влизате в новия сайт а в стария - изтрийте кеша на браузъра.

Всички стари запомнени линкове няма да работят! В този сайт поръчки повече не могат да се правят.

Съдържание на магазина

Последно от форума

  • Няма мнения

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

Механичен мод Немезис / Nemesis с месингови елементи

Публикувано от на в Батерии
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3167
  • Абонирайте се
  • Печат
Предна - Следваща >>

Страница 1 от 4

IMG 0057Целта на днешното ревю е да обърнем внимание на един универсален механичен мод - Немезис. Това което ще представя е негов клонинг, но както сами ще се уверите е доста добро копие на оригинала. Единственно има разлика в това, че липсват магнитите от бутона, които по желания могат да се вземат отделно. Това е втория Немезис който ми е минавал през ръцете - първия беше вариант с хромови детайли като  горната капачката гривната под нея и гривната с която се заключва бутона.

 

Този за който сега ще ви разкажа е с месингови елементи на мястото на хромовите и с една допълнителна гривна - още по точно копие на оригинала. Като казвам копие имам пред вид, че абсолютно всичко дори и лазерните гравировки съвпадат. Естествено остава само самата изработка която както и сами ще се уверите е доста добра.

 

Малко да разкажа за съдателите на този мод: Atmomixani (пълно название «Michalis-Atmomixani and company») са двама човека и двамата родом от Гърция. Michalis - модер, той разработва и произвежда устройството с марката Atmomixani - страница във Фейсбук. Katerina използва ник-а Anima - страница във Фейсбук.  Самото наименование Atmomixani в превод от гръцки оаначава парен локомотив / паровоз. Michalis е бивш страстен пушач, когато е преминал на електронни цигари той е изпарявал много, като локомотив. Затова логично е избрал за себе си и това име, което в последствие става и името на неговата продукция.

 

На сайта на Atmomixani:  може да се види как сериозно е подходено към производството и продукцията. В началото те са се продавали през Фейсбук със списъци с желаещи и т.н. Между другото насванието на фирмата би трябвало да звучи като "атмомиксани" , но като се отчете гръцкото звучение по правилно е да се произнася като: "атмо-ми-ха-ни" (atmo-me-ha-ni).

 

 Да се насочим към ревюто - Немезис ( Немезида) това е богинята от древногръцката митология. Обикновенно у руската я наричат богинята на възмездието. В англоезичните материали се използва определението богиня на правосъдието, така се използва и у нас.

 

Външен вид на устройството:

Това са съставните части на Немезиса, както забелязвате за механичен мод има много елементи - 14 елемента общо + О ринг. Това прави и мода така универсален - можем да сложим в него всякакви батерии и има гривна специялно когато ползваме Кик / Kick. На тялото и на долната капачка има лазерно гравирани емблеми - на тялото е стилизираната фигура на богинята а от другата стране е серийния номер, на капачката е изписана фирмата и логото на локомотива за което говорихме. 

 

   IMG 0058   IMG 0059   IMG 0060   IMG 0061   IMG 0062

 

Основни елементи:

На последната снимка отляво надясно са наредени:сегмента за кик модула, къса гривна (двете са еднакви) ползваща се при различните комбинации с батерии, горната капачка с О ринга и винта, регулатора за въздуха, втората малка гривна.  Отгоре отляво е основното тяло с заключващата гривна ( която също се развива) и допълнителното тяло за батерии 18650 и 2х 18350. Отдолу са наредени: основата на бутона, пин-а за блокиране при развиване, пружината, винта за регулиране и движимата част на бутона.

 

 Нека да започнем от главата като вървим към блока на бутона. 

   IMG 0063   IMG 0064   IMG 0065   IMG 0066   IMG 0067

 

Това са съставните части на главата на мод-а, какво имаме тук: на втората снимка се вижда болта за регулиране на централния пин - всъщност това е и централния пин. С помощта на винта можем да регулираме колко да завием изпарителя в резбата 510 която се вижда на първата снимка. Принципа е че трябва да завием изпарителя а след това да натегнем винта докато опре в централния пин на изпарителя. По този начин контакта ще е надежден. Разбира се можем в последствие ако се наложи според различните батерии и изпарители това да го дорегулираме.

 

На последната снимка се виждат отворите за влизане на въздух отвън навътре към централния пин през които влиза въздуха за изпарители ползващо вход за въздуха през кух централен пин. На капачката виждаме и силиконов О ринг за трудно въртене на гривната с която регулираме въздуха. На нея също има отвори и чрез завъртането и и съвпадането на нейните отвори с тези на капачката става и самия реглаж.

 Местата на отворите на капачката са маркирани със белези по тялото с които се ориентираме къде са отворите. На следващите снимки виждаме и сглобяването на възела, както и положенията на винта / централния пин за регулиране.

 

           IMG 0068   IMG 0069   IMG 0070
Оценете статията:
0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Сряда, 27 Май 2020
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense