1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

Серия изпарители Griffin

Публикувано от на в Изпарители
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2708
  • Абонирайте се
  • Печат
Предна - Следваща >>

Страница 1 от 4

griffin 22-10Оригиналните изпарители серията Griffin на Geek Vape  са предназначени за екстремно изпаряване. Цялата серия е насочена към любителите на инхалирането както е придобил популярност този израз означавайки всъщност типа на изпаряване при който парата се поема директно в дробовете. При това изпаряване е характерна нуждата от изпарители със силно обдухване с въздух и като цяло този тип изпаряване може да не допадне на любителите на MTL (стегнатото изпаряване). На MTL изпаряването беше посветена нашата предна статия - там е обяснено подробно.

 

 

Първият изпарител от серията Griffin или на български Грифон е известен под името Griffin 22 заради диаметъра му от 22 мм. Той имаше долно подаване на въздух - под долно подаване се има предвид, че въздуха се подаваше под нагревателите както на повечето изпарители. По време на излизането на следващия - Griffin 25 се появи и опцията TAF - top air flow към първия изпарител. Това е опция при която се сменя горната капачка със системата за горно подаване на въздух.

 

Да започнем с Griffin 22 - изпарителя идва с красива пластмасова кутия, за задната част се вижда стикера който можем да изтрием и с номера под него да проверим дали е оригинален този изпарител в сайта на производителя. Към комплекта има набор от резервни части като винтчета на закрепването на нагревателите, многобройни О ринги - даже с различни цветове. шестограмен ключ за винтчетата, както и преходник за стандартен дриптип с два О ринга. В легло до изпарителя има и резервно стъкло за него.

 

   griffin 22-10   griffin 22-09   griffin 22-08   griffin 22-07   griffin 22-06

 

Грифон е един добре изпълнен изпарител като механично изпълнение както и трябва да се предполага за нещо оригинално въпреки, че не винаги е така. Обработката на неръждаемата стомана тип 316 е много добра - всички резби се въртят "мазно". Не е пропуснато логото на изпарителя и името на фирмата - фирмата е на горната капачка а логото е на изпарителната камера - лазерно гравирани. Отворите за въздуха са наистина внушителни - широки изрези от двете страни на изпарителя. Регулирането на въздуха става с гривна която се върти и има крайни положения. Гривната има изрези за удобното и завъртане - изрезите са не случайно без тях няма да можем да я завъртим толкова е стегната. Тук ще са доволни всички, защото никой не обича при слагането или махането на изпарителя неволно да се мърда реглажа.

 

Притока на течност също се регулира - това става с завъртане на целия изпарител от базата нагоре. За удобно въртене на базата има накадка за хващане с ръка. На снимките се виждат отворите за достъп на течност в двете положения - отворено напълно и затворено. Отворите са общо четири на брой от всички страни - срещу всеки канал за течност в базата.

 

   griffin 22-05  griffin 22-04   griffin 22-03   griffin 22-02   griffin 22-01

 

Целия резервоар се сваля като по продължително въртим тялото на изпарителя. Той се състои от 4 елемента: изпарителна камера, държач на стъкленото тяло, стъкло и горна капачка. През горната капачка става и зареждането на течност - затваряме притока, сваляме горната капачка, наливаме директно от шишето, затваряме горната капачка и отваряме притока на течност. Може да развием базата без да изливаме течността от резервоара - просто обръщаме изпарителя надолу и развиваме базата, това е същото както и да развием резервоара. Обема на резервоара е 3,5 мл - не е много за обилната пара която дава изпарителя.

 

Базата е интересната част от изпарителя, най напред тя е предназначена за двоен нагревател и на нея имаме два високи държача с по два крепежа всеки. Така можем да закрепим нагревателите от всяка страна - отворите за това са по 2 мм. достатъчно широки за да влезе всякакъв проводник. Препоръчително е за големи мощностти да на се ползват шестограмните винтчета за закрепване които са оригинално монтирани - ползвайте черните винтове от резервния комплект, те са с повишена якост и позволяват по голямо усилие при стягането.

 

Цялата база е неразглобяема - събране е чрез набиване на елементите. То нататък в статията има снимки за нейното разглобяване, но те са за много краен случай. Базата има четири канала за достъп на течност - по два за всеки нагревател. В тези канали влиза памука или евентуално силикатния фитил ако решите да ползвате такъв. Плюсовия изолатор е PEEK а закрепването му (централния пин) е позлатено за добър контакт. Целия централен пин до изхода му от изпарителя е позлатен - пина е съставен тук от една част ав следващия Грифон от две части части.  

 

   griffin 22-00   griffin 22-99   griffin 22-98   griffin 22-97  griffin-pin-5

 

Свержените / държачите за нагревателите за масивни което е добре и за слабото им загряване и за възможността за по голям размер винтчета. Над каналите има малка гривна за задържането на памука стегнат към базата - да не забравяме, че имаме възможност за развиване на базата и подмяната на нагревателите без да изпразваме резервоара, за тази цел памука трябва да е надежно прибран за да не пречи на резбата.

 

Отворите за въздуха под нагревателите за колосални - 4,35 х 2,35, формата им е елипсовидна и така ще съвпадат с формата на нагревателя и ще го обдухват равномерно. Друго добро решение тук е това, че въздушния отвор е повдигнат няколко милиметра нагоре със тънка стена - това предпазва във въздушния тракт да влиза течност от стичане по стените на базата. 

 

Да се използват обикновенни нагреватели за този изпарител е конщунство въпреки, че може да се монтира почти всичко каквото пожелаем. За тестовете са ползвани нагреватели тип Fused Clapton Coil. Това са масивни нагреватели с два проводника по 0,4 мм като ядро около които е навит проводник 0,2 мм., след това от готовия съставен проводник се парави микро койл.

 

   griffin 22-96   griffin 22-95   griffin 22-91  griffin 22-90   griffin 22-70

 

Масата на нагревателя от кантал е доста голяма и двоен нагревател от този тип иска мощност от порядъка на 50W за да се нагрее и да започне да изпарява. В канала ни в YouTube има клип от който се вижда как може да се направи този нагревател.

 

 

 
Оценете статията:
0
Адрес за обратна връзка за статията
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Понеделник, 26 Август 2019
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense