1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Сайта е преместен! Има нов сайт.

Сайта е преместен! В новия сайт са прехвърлени всички стоки, клиенти и поръчки. Адреса е същия: https://smoking-maniac.com Ако не влизате в новия сайт а в стария - изтрийте кеша на браузъра.

Всички стари запомнени линкове няма да работят! В този сайт поръчки повече не могат да се правят.

Съдържание на магазина

Смокинг Маниак

Блог за публикации на всичко свързано с електронните цигари.
Ще се радваме да участвате заедно с нас чрез своите коментари и препоръки.

Електроника DNA250C на Evolv

Публикувано от на в Електроника
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1221
  • Абонирайте се
  • Печат
Предна - Следваща >>

Страница 1 от 3

DNA250Color

400W регулуруема мощност с температурен контрол, повторение/просвирване и USB изход

 

 

ДНА 250С е дигитален DC-DC преобразувател с цифрово превключване за персонални изпарители. Той се отличава с патентованата технология за управление на мощността, защита от температурата, презареждане, подгряване, пълноцветен TFT екран, On-The-Go USB, защита от обратна полярност, бордово програмируем многоцветен LED, водоустойчиви бордови бутони и часовник в реално време. Софтуерът EScribe на Evolv и софтуерът Theme Designer могат да бъдат използвани за пълно персонализиране на всички аспекти на интерфейса и наблюдение на потребителския опит. ДНА 250C работи с напрежение от две, три или четири серии от литиево-полимерни или литиево-йонни батерии и разполага с мониторинг на батерията и интегрирано зарядно устройство 2А.

 

Screen Shot_2018-06-07_at_22.12.17

 

Температурна защита


ДНК 250С директно измерва и ограничава температурата на нагревателната бобина по време на работа. Чрез предотвратяване на прекалено нагряване на намотката, независимо от течността, дренирането (памука) или въздушния поток, могат да се предотвратят различни нежелани ситуации. Например подходящите настройки на температурата ще предотвратят изхабяването на памука, което компрометира вкуса и въвежда непредвидени химикали в изпаренията. Подходящите температурни настройки също ще намалят разграждането на компонентите на ароматизатора и основната течност, които могат да повлияят на вкуса или безопасността.

 

Технологията за защита на температурата на Evolv изисква нагревателна намотка, изработена от сплав Никел 200 или други материали с добре дефиниран температурен коефициент на съпротивление, вместо с никел хром или сплави на Кантала. Ако температурата достигне максималната стойност, мощността, приложена към нагревателната намотка, се намалява, за да се предотврати прегряването. Моля, обърнете внимание, че отчитането на температурата е средната температура на нагревателната намотка и трябва да се внимава да се конструира нагревателната намотка така, че температурата да е еднаква, без да има топло или студено петно.

Тъй като мощността, а не температурата контролира обема на парите, могат да се произвеждат големи обеми на изпарения без ненужно високи температури. Температурната защита е най-полезна, ако изпарителя започне да изсъхва, потребителят спира по време на издухване, началото или края на издуването или ако настройката на мощността е неподходяща за приложения изпарител.

 

При нормална работа, когато устройството не работи, на екрана се показва максималната настройка на температурата.
По подразбиране настройката за защита от температура е 450 ° Fahrenheit. За да промените ограничението на интерфейса по подразбиране:

 

1) Като използвате бутоните нагоре и надолу, маркирайте стойността на температурата.
2) Натиснете бутона за избор.
3) С помощта на бутоните за нагоре и надолу настройте температурата на желаната стойност и натиснете бутона за избор, за да потвърдите.
4) Използвайте бутоните нагоре и надолу, за да настроите максималната температура
5) Когато на дисплея се покаже желаната максимална температура, натиснете бутона за старт, за да излезете от режима за настройка на температурата.

 

Максималната температура може да се регулира между 200 ° Fahrenheit и 600 ° Fahrenheit. За да изключите напълно температурната защита, преминете към профил, който не поддържа защита на температурата, като например профила "Watts".

 

*** Моля, обърнете внимание, че всички инструкции в този документ се отнасят до темата по подразбиране на Evolv. Дизайнът на интерфейса може да варира между устройствата и производителите.

 


Просвирване/Възпроизвеждане

 

Replay е нова функция, въведена в ДНА 250С. Повторението е предназначено да улови вкуса и задоволяването на "перфектната дръпка“ и да осигури същото ниво на производителност и последователност при всички последващи всмуквания. Използването на никел, неръждаем, титанов или друг материал, което увеличава съпротивлението при нагряване, е необходимо. В допълнение, Replay също ще предотврати сухи хитове, когато се използва с контрол на мощността.

 

За да използвате Replay, задайте устройството на желаното ниво на мощност и го управлявайте нормално. След като се постигне удовлетворяващо вдишване, активирайте функцията, за да запазите и повторите запаметената дръпка всеки път, когато устройството бъде задействано. Дължината на дръпката не е фактор и потребителят няма да бъде ограничен до дължината на предишната дръпка. Деактивирайте възпроизвеждането, за да възобновите нормалната работа или да намерите нова дръпка, който да запазите. Ако Replay не може да бъде активирана, намотката не е съвместима.

 


Преподгрев

 

Когато се използва ДНА 250С с изпарител за температурата, се активира допълнителна функция, наречена Предварително загряване. Не се получават пари, когато температурата е под точката на кипене на течността. Предварителното загряване прилага допълнителна мощност, докато нагревателната намотка достигне до работната си температура, за да скъси
забавяне между натискането на бутона за старт и генерирането на пара. Тъй като подгряването е базирано на температурата, то няма да прегрее или да изгори изпаренията. Настройките за подгряване могат да се коригират от устройството.


Boost

 

ДНА 250C поддържа функционалността "Boost", когато не се използва с термочувствителен пулверизатор, за да се увеличи първоначално изходната мощност в началото на дръпката. Това може да бъде полезно, за да позволи на по-големи масивни намотки да достигат до точката, където те произвеждат пара по-бързо. Увеличаването може да бъде включено или изключено от устройството. Стойността на увеличението е регулируема от 1 до 11 с по-високата стойност, давате по-силен Boost.


Включване на нов изпарител

 

ДНА 250С използва съпротивлението на изпарителя за изчисляване на температурата на нагревателната намотка. Той непрекъснато търси да види дали е свързан нов или променен нагревател/изпарител. Ако използвате температурна защита, внимавайте само да прикрепите нови изпарители, които са охладени до стайна температура. Ако нов изпарител е включен към ДНА 250С, преди да се охлади, температурата може да се прочете и да се запише неправилно и когато той се охлади ще работи с сгрешена температура.


Когато свържете нов изпарител или изключите и отново свържете съществуващия си изпарител, ДНА 250С ще ви подкани да потвърдите тази промяна. Когато пуснете първия път, преди активирането на ДНК 250С ще се покаже екранът "Нов нагревател”. Когато видите този екран, ако сте сложили нов изпарител, маркирайте опцията "Да" и натиснете бутона за избор, за да потвърдите. Ако сте изключили и свържете отново същия изпарител, маркирайте опцията "Не" и натиснете бутона за избор, за да потвърдите. Ако смятате, че показаното съпротивление на пробата е неправилно, можете да маркирате и изберете "Измерване отново", за да направите друго прочитане на съпротивлението.

 
Оценете статията:
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Сряда, 08 Юли 2020
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense