1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Сайта е преместен! Има нов сайт.

Сайта е преместен! В новия сайт са прехвърлени всички стоки, клиенти и поръчки. Адреса е същия: https://smoking-maniac.com Ако не влизате в новия сайт а в стария - изтрийте кеша на браузъра.

Всички стари запомнени линкове няма да работят! В този сайт поръчки повече не могат да се правят.

Калкулатор за батерии

 

Какво означават мАч в батериите за е. цигари?


Когато сте в онлайн магазин за електронни цигари, вие често ще видите термина "ма", посочен в спецификациите на батерията. Може би правилно сте предположи, че по-голям брой ма трябва да е по-добре, но какво означава терминът всъщност?

 


E-Cigarette Battery mAh

мАч е кратко за милиампери часа и това е термин, който описва общия капацитет на заряда на батерията. С други думи, една батерия с мощност 1000 мАч може да достави един Ампер ток в продължение на един час, преди да "умре".

За да се разбере как "ма" рейтинга на батерия за електронна цигара се превежда за действителна употреба, трябва да знаете броя на амперите, които вашата батерия два а изпарителя може да издърпа. А 2.5 Ома изпарител и 3.7 волтова батерия? повечето електронни цигари отговарят на това описание - това ще издърпа 1,48 ампера. Ако използвате батерия с различно напрежение или закачено различно съпротивление, използвайте закона на Ом за да намерите тока който трази комбинация ще издърпа от батерията. Умножете броя по 1000 за да конвертирате ампера към милиампера.

Понеже съпротивлението на атомайзера или картомайзера могат да варират от 0,2 Ома и в двете посоки, както и напрежението на батерията може да спада при натоварване изчисленията не се получават абсолютно точно. Въпреки това може да се използва информацията от калкулатора за да изчислим колко дръпвания можем да направим от електронната цигара според капацитета на батерията в мАч.

Нека сега хвърлим един поглед в калкулатора. Въведете мАч на батерията на вашата е. цигара - примерно 1300. В полето консумация въведете колко мА консумира вашият изпарител използвайки закона на Ом. Натиснете Изчисли за да видите живота на вашата батерия в часове.

 

Калкулатор за живота на батерията на е. цигара

 

Въведете капацитета на батерията :   Мили Ампер Часове
Въведете консумацията на устройството :   Мили Ампери
Въведете времето на една дръпка :   Секунди
Приблизителен живот на батерията :   Часове
Приблизителен бой на дръпките :   Дръпки
 


 

Закон на Ом: Въведете 2 стойности и натиснете "Изчисли". Неизвестните стойности ще бъдат изчислени.

 

Волтаж миливолтове волтове киловолтове мегаволтове
Ток милиампери ампери килоампери мегаампери
Съпротивление милиома ома килоома мегаома
Мощност миливатове ватове киловатове мегаватове
           
 

 

 

Използвайте калкулатора Закон на Ом, за да изчислите консумацията на устройство (измерено в милиампера)

 

Автори: Alex Lane & Ricky Mutschlechner.

 

Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense