1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Машина за разбъркване на течности II

РазпечатайEmail
Машина за разбъркване на течности с нагряване. Ползва се за бързо узряване на течностите след добавянето на аромата.
Машина за разбъркване на течности II
Премести курсура върху снимката
Цена: 75,00 лв
Базова цена с ДДС: 80,00 лв
Цена без ДДС: 66,67 лв
Отстъпка: 5,00 лв
Сума на ДДС: 13,33 лв
Оценка за продукта: 5/5

Описание

Машината представлява магнитна бъркалка - под повърхността на уреда има въртящи се неодимови магнити а в съда с течността се слага специален магнит който се върти от въртящото се магнитно поле отдолу.  Магнита в съда с течност която желаем да разбъркаме е с тефлоново покритие - той не влиза в комплектацията на машината, може да се намери по магазините за лаболаторна стъклария. В магазина ще бъдат предлагани малко по късно за удобство няколко вида магнити.

 

Разбъркването на течностите след добавянето на аромата за овкусяване както знаем е бавен процес - отнема от седмица до месец в зависимост от самия аромат и състава на течността. Целта на машината е този процес на "узряване" да се намали няколко пъти. Интензивното разбъркване спомага за перфектното сливане на аромата с течността.

 

Машината има таймер от 1,5 часа до 24 часа. Таймера се настройва твърдо с помощта на ключета на гърба на машината. По подразбиране таймера е настроен за 1,5 часа. Таймера има възможност за работа и в друг режим от 1,5 сек до 1,5 часа, ако ми пишете мога да го превключа в този режим.

 

Този модел има нагряване на горната плоча до 45-50 гр. Температурата допринася за по бързото "узряване" и още нещо: по гъстите течностти така се затоплят стават по редки и можем да бъркаме на по високи обороти. Цялата кутия тук е от алуминий. Нагревателите се включват с бутона за пускане, така се дава възможност след свършване на бъркането течността да продължи на се нагрява. Трябва да се има предвид, че температурата на нагрятата плоча се предава трудно към пластмасови шишета. Най добри резултати има ако съда за бъркане е тънкостенен и стъклен - например лаболаторна колба с тапа.

 

Машината се пуска с бутон а след изтичане на времето тя сама спира. Светодиодната индикация свети зелено в режим готовност и червено в режим разбъркване. Има регулатор за оборотите на предния панел.

 

Важно е да се знае, че колкото е по гъста течността толкова на по бавни обороти работи машината. Колкото и силни да са магнитите в уреда, бъркащия магнит е доста по слаб и не съумява да преодолее усилието. Затова и машината се предлага без този магнит като оставя на клиента възможността да намери нещо по добро за своята ситуация. Има много видове магнити за бъркалки с най различна форма и размери.

 

Пускането на таймера е желателно да става при намалени докрая обороти - поне докато свикнете при какви обороти се бъркат вашите течностти. Имайте предвид, че по голямо количество и по гъсти течностти се бъркат на по бавни обороти. Околната температура също има значение - при по ниска температура както знаем течностите PG, VG, PG/VG стават по гъсти. Ако оборотите превишат възможностите на машината за бъркане магнита в съда за бъркане просто излита в единия край на съда и остава там, трябва да се изключи машината и да се нагласи съда така, че магнита да е по средата.

 

Машината е максимално опростена с цел да се постигне ниска цена, затова има тези особенности с които трябва да свикнем. Ако при увеличаване на оборотите магнита ви бяга в ъгъла - следващия път когато рестартирате процеса увеличете оборотите до степен по малка от тази при която не работи. Сложно е да се направи нещо което да работи еднакво добре и при редки течностти и при много гъсти. Не са правени проби с чист глицерин и вероятно там възможностите на машината ще са ограничени.

 

Захранването е 12V / 2 А от външен адаптер който не е в комплекта (ще има по късно и такива в магазина) Тока който се консумира е от порядъка на 1200-1300 мА. В комплекта е включен мъжки жак за захранването като + (плюса) е в центъра, ако някой има адаптер за захранване 12V да му е по лесно да го пасне с машината.

 

tabl 2_timer

Таблица с положенията ка ключетата за определяне на времето за разбъркване от 1,5 часа до 24 часа.

 

 

 

 

tabl 1_timer

Таблица с положенията ка ключетата за определяне на времето за разбъркване от 1,5 сек. до 1,5  часа.

 

 

 

 

Difference

 

Ето пример за действието на бъркалката - на снимката са показани 3 мостри с един и същи овкусител, отляво да дясно: мостра на една седмица без разбъркване, една седмица с разбъркване, и най вдясно течност на  два месеца с окончателния цвят (повече не се променя)

 

 

 

Размери:

Ширина: 150 мм

Височина: 52 мм

Дълбочина: 88 мм

Максимални обороти: 2500 (стойност за вода, при по гъсти течностти - по ниски обороти)

Захранване: 12V DC 2A външно

 

  Комплектация: Машина за разбъркване, жак (мъжки) за захранване

 

 

 

Ревюта

Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense