1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Бокс Мод "Двуглав Орел" V 2.0

РазпечатайEmail
Бокс мод "Двуглав орел" V 2.0 - производство на Смокинг Маниак. Използвана е оригинална електроника на Evolv - DNA25D. 1-25W мощност в изхода и температурен контрол.
Бокс Мод "Двуглав Орел" V 2.0
Премести курсура върху снимката
Цена: 200,00 лв
Базова цена с ДДС: 200,00 лв
Цена без ДДС: 166,67 лв
Сума на ДДС: 33,33 лв
Оценка за продукта: Все още не е гласувано

Описание

Това е нова версия на боксмода на Смокинг Маниак - V 2.0  Тук се използва електрониката на Evolv DNA25D с температурен контрол - главната платка и модула за зареждане.  В мода не е използвана нито една част китайско произдводство. Електрониката и бутоните са производство USA, кутията - Тайван, дребните части са от европейски производители.

 

За да работи температурния контрол трябва да използваме вместо кантал или нихром - никелов проводник !  Електрониката работи и в двата варианта, но температурния контрол се изключва автоматично при поставяне на кантал или нихром ! Подходящ проводник - Nikel NI200 можете да намерите в магазина.

 

    ****  Ако няма наличност от мода в момента, моля свържете се с нас през формата или по телефона

 

За работата на самата електроника има статия в блогаЕлектроника DNA40D - тази електроника (DNA25D) е със същата функционалност като единственно изходната мощност е 25W. От блога където може да се запознаете подробно с нейната работа. Тук ще опиша конкретно особенностите на самия мод. В блога също може да намерите и описание на режимите на работа.

 

Мода се захранва от две батерии 18650 които работят в паралел - при 25W максималния ток който се консумира от тях е 10А което прави по 5А от всяка батерия. В началото за промоция на продукта той ще бъде продаван в комплект с 2 х 18650 Панасоник 3400 Мач. които отдават максимално до 7 А.

 

Има вградена дпълнителна защита ако включите втората батерия която слагате наобратно - при това положение ще имаме със сигурност протичане на огромен ток между тях. Защитата е изградена със самовъзтановяващите предпазители по 5А на всяко гнездо.  Няма гаранция обаче, че при слагането на първата батерия наобратно тази защита ще успее да спаси електрониката.

 

С двата малки бутона на мода се управлява електрониката а големия е пусковия. Има предпазен плексиглас на дисплея, който е достатъчно дебел -  4 мм. за да предпази екрана дори и при директен удар в него. Главата на мода е със стандартен конектор тип 510. в който има прорези за въздуха при използването на изпарители с долно вземане на въздуха.

 

На задния капак има отвор mini USB чрез който се зареждат батериите. Възможно е докато те се зареждат вие да изпарявате. До отвора има индикация за зареждането - свети червено докато се зарежда и зелено при заредени батерии. Тока с който се зареждат батериите е 500 мА.

 

Болтовете които крепят главата и задния капак са шестограмни (за тях има шестограмен ключ в комплекта) от неръждаема стомана. Покритието на кутията е сатен (матов) никел като дебелината му е увеличена за по голяма износоустойчивост. 

 

 Температурен контрол

 

Накратко температурния контрол се осъществява по следния начин:  Когато сменим стандартния съпротивителен проводник с такъв от никел, електрониката хваща промяната и ни дава възможност да регулираме температурата с бутоните. В този момент на индикацията се появява температурната индикация. Всъщност задаваме горна максимална граница на температурата.

 

Принципа е следния: независимо каква мощност сме настроили ограничението на температурата е с предимство, когато температурата на нагревателя стигне до зададената и граница започва регулиране на мощността така, че температурата да не превишава границата. Максималната мощност настройваме толкова високо колко може да издържи изпарителя. По този начин при стартиране се пуска мощността която сме настроили и се чака температурата да стигне нейната граница.

 

Логично е да се предположи, че ако ползваме стандартен изпарител с фабричен нагревател а не RBA изпарител трябва да внимаваме каква мощност сме настроили за да не повредим нагревателя в първите секунди.

 

Версии на мода:

V 1.1

Конектора 510 е с регулиране на централния пин, но във версия V1.1 то не е много добре направено.  Във следващата версия този проблем е решен по иновативен начин.

 

V 2.0  Нова версия на мода - сменен е конектора 510. Новия конектор е от неръждаема стомана с автоматично регулиране на пина.  Регулацията е пружинна, като плюса се подава директно на пина, тоест през пружината не минава ток а тя е само осигурява натиска.

 

Бокс мода се продава в четири варианта: Ляв или дясно разположен дисплей и червен или черен пусков бутон. Моля уточнете в поръчката си точно кой вариант желаете!

 

Технически данни:

Мощност: 1-25W

Съпротивление на изпарителя студен: 0,15 - 1 Ома (с нагревател от никел)

Съпротивление на изпарителя: 0,25 - 2 Ом ( с нихром или кантал)

Регулиране на температурата: 200о F  - 600о F  / 93о C - 315о C

Ток в изхода: 10А максимално

Ток в изхода пиково: 16А

Напрежение в изхода: 7 V максимално

Ток във входа:  10А максимално

Напрежение във входа: 3,2V - 4,3V

Консумация на дисплея: 25 мА

Консумация на дисплея в загасено положение: 1 мА

Консумация на мода в режим изключено:  5 uA

Дисплей: 0,69" OLED

Тегло: 140 гр. (без батериите) 

Дължина: 104 мм (с конектора)

Ширина: 50 мм

Височина: 24.7 мм

 

В комплекта влизат бокс мод - 1 бр. + шестограмен ключ + 4 винчета имбусни за капака + дриптип с лого - керамика и неръждаема стомана

 

Гаранцията за мода е 1 година

 

 

 

 

Ревюта

Все още няма ревюта за този продукт.
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense