1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Сайта е преместен! Има нов сайт.

Сайта е преместен! В новия сайт са прехвърлени всички стоки, клиенти и поръчки. Адреса е същия: https://smoking-maniac.com Ако не влизате в новия сайт а в стария - изтрийте кеша на браузъра.

Всички стари запомнени линкове няма да работят! В този сайт поръчки повече не могат да се правят.

Съдържание на магазина

Мод VT75D с цветен дисплей

РазпечатайEmail
Мод на HCIGAR VT75D с електроника DNA75C на Evolv - USA. 75W изходна мощност. Цвят сребристо. Работи с две паралелни батерии 18650.
Мод VT75D с цветен дисплей
Премести курсура върху снимката
Цена: 199,00 лв
Базова цена с ДДС: 199,00 лв
Цена без ДДС: 165,83 лв
Сума на ДДС: 33,17 лв
Оценка за продукта: Все още не е гласувано

Описание

Модовете на китайския производител HCIGAR VT75D са направени с оригиналната електроника на DNA75C на Evolv. Варианта е най компактния мод с електроника на Evolv DNA75C и с две батерии. За работата на електрониката няма да правя коментар - тя е като DNA200 за която имам ревюта и тестове, разликата тук е в по малката изходна мощност и захранването е с две паралелно свързани батерии 18650

 

В цената е включена и проверка на състоянието на дисплея (вижте клипа) за възможно лощо прикрепяне. Новата серия която предлагам досега не е показала този дефект - предположението е за единичен случай или отстранен в последствие в производството проблем.

 

Новото тук е цветният дисплей и възможността в софтуера Escribe - редактор на теми да направите екрана да изглежда така както искате. Можете да избирате и разполагате полета, надписи, бутони, изображение където пожелаете. За работата в редактора на теми ще има специален клип по късно. Тема направена от Смокинг Маниак можете да намерите в форума. Още теми можете да намерите във форума на Evolv - има над 110 теми с всякакъв дизайн. Темата на Смокинг Маниак също е качена там.

 

DNA75 успява да работи устойчиво при съпротивление на изпарителя от 0,06 Ом нагоре, въпреки, че в описанието на записано 0,15 Ом. Допълнителна екстра при този мод е светодиода до пусковия бутон който в стандартната продавана от Evolv платка не е монтиран. Светодиода може да се настройва от софтуера Escribe какво да показва. Разбира се и тук могат да се правят конкретни профили за всеки изпарител който ползваме.

 

Подробно описание на електрониката на Evolv DNA200 можете да прочетете в блога - Електроника DNA200 .  Функционирането на DNA75 по същество е същото, но тук е по малка изходната мощност и захранването е само с един елемент LiOH - една батерия 18650. Пълното описание на платката на Evolv можета да видите ТУК. 

 

Софтуера както вече казах е с невероятни възможностти. Всеки почитател на многото настройки би се възхитил от възможностите които дава. Можем да правим профили с настойки за всеки изпарител който ползваме, можем да сменяме надписите които излизат на дисплея със свои (надписите са битмапи 128х32 px), като разбира се цялата "тема" може да бъде записвана. Може да определяме екрана ляв или десен да бъде, грешките за колко време да се появяват и как, определяме какви данни да се показват на дисплея като ги избираме от падащи менюта, данните могат да са различни за режим ползване и режим зареждане. 

 

Електрониката отново се обслужва със софтуера Escribe - има видеоклип за работата на софтуера по долу. Последната версия на софтуера можете да изтеглите от форума на Evolv. Българския превод на софтуера е направен от нас и официално е включен в последните версии.

 

 

Технически данни:

     

Minimum

 

Typical

 

Max

 
 

Output Power

 

1 Watt

     

75 Watts

 

   

Output Voltage

 

1 Volt

     

9 Volts

    

 

Output Current, continuous

         

30.0 Amps

 
 

Output Current, instantaneous peak

         

40.0 Amps

 
 

Atomizer Resistance, standard wire

 

Виж гр.

 

0.25 Ohm

 

Виж гр.

 
 

Atomizer Resistance, temperature sensing wire, cold 

 

Виж гр.

 

0.15 Ohm

 

Виж гр.

 
 

Temperature Limit

 

200°F

 

450°F

 

600°F

 
 

Input Voltage

 

3 Volts

 

3.7 Volts

 

4.2 Volts

 
 

Input Current

 

0.5 Amps

 

12.0 Amps

 

30.0 Amps

 
 

Screen On Current

     

50 mA

     
 

Quiescent Current

     

30 mA

     
 

Power Down Current

       1 uA  

 

 
 

Efficiency

     

85%

     
 

Weight

     

15g

     
 

Footprint

 

 .71" х 2.60"

     

18мм Х 66мм

 
 

Thickness

     

.32”

     
 

Screen size

     

.9” 80 x 160 pixel Full Color TFT

     

 

Височина: 84,8 мм

Ширина: 39 мм

Дебелина: 35 мм

Тегло: 150 гр.

 

Описание на функционалностите:

 

Температурна защита 

DNA75 на фирмата Evolv  директно измерва и ограничава температурата на нагревателната намотка динамично по време на работата. Чрез предотвратяване на прегряването на намотката, независимо от течността, фитила или въздушния поток могат да бъдат спрени редица нежелани ситуации.

Например, подходящите температурни настройки ще предотвратят дрениращия материал (силикатен фитил, памук) от овъгляване, което компрометира вкус и въвежда непредвидени химикали в парата.

Подходящите температурни настройки също ще намалят разграждането на ароматичните и базови течни компоненти, които биха могли да повлияят на вкуса или безопасността.

Технологията за температурна защита на Evolv изисква нагревателя да е направен от сплав Nikel 200 вместо никелхром или кантал. Nikel 200 е търговски чист никел. Сплавта често се продава в магазините е. цигари и търговската мрежа като "несъпротивителен проводник" Когато температурата достигне максималната зададена стойност мощността към изпарителя се намаля за да се предотврати прегряването.


Моля имайте пред вид, че четенето на температурата е средната температура на нагревателя и трябва да се внимава той да се изгради така, че да се нагрява разномерно, без горещи или студени места. Също така да няма къси съединения между намотките.

Заради мощността а не температурния контрол върху парата, големи количества от нея магат да бъдат произведени без нужда от излишна висока температура. Защитата по температура е най полезна когато: течността започне да свършва, вейпъра прави пауза в вдишването, в началото или края на дръпката или когато мощността към изпарителя е неподходяща.


Максималната температура може да се регулира в границите от 200 гр. F / 93 гр. С до 600 гр. F / 315 гр. С. За да забраним температурната защита настройваме я ма максимума от 600 гр. F и натискаме бутона "+" по продължително. Температурната защита е вече изключена, това също премахва съобщението при смяна на изпарителя.

 

Подгрев 

Когато DNA75 използва фукцията за температурна настройка на изпарителя се включва и допълнителна функция наречена "подгрев". Не се произвежда пара когато температурата е под точката на кипене на течността. Подгрева добавя допълнителна мощност за да се съкрати времето между натискането на бутона и генерирането на пара. Поради това, че подгрева е температурно ориентиран това няма да доведе до прегряване или изгаряне на парата.

 

Активиране на нов изпарител

DNA75 използва съпротивлението на изпарителя за изчисляване на температурата на нагревателната намотка. Той постоянно търси да види дали има нови промени свързани с изпарителя. Ако ползвате температурната защита бъдете внимателни когато включвате нови изпарители те да са охладени до стайна температура. Ако новия изпарител се включи към DNA200 преди да е охладен температурата ще се чете и регулира некоректно докато той не се охлади.

Когато включите нов изпарител или откачите и закачите стария DNA75 ще ви попита “New Coil? UP YES/DOWN NO” Когато видите този въпрос и сте включили нов изпарител натиснете "+" бутона а ако сте откачили или свързали пак стария си изпарител натиснете "-" бутона.

 

Изходна мощност

Следните графики представят границите на изходната мощност в зависимост от съпротивлението на нагревателя.

          dna75-kanthal-1   dna75-kanthal-2   dna75-nickel-1   dna75-nickel-2

 

Експлоатация

Основните манипулации са следните. За събуждане на устройството докоснете пусковия бутон. За произвеждане на пара натиснете пусковия бутон. За смяна на мощността или температурата използвайте "+" и "-" бутоните.

 

  *** Пълното описние можете до прочетете в блога

 

 

Ревюта

Все още няма ревюта за този продукт.
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense