1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

Механичен мод Cthulhu tube Черен

РазпечатайEmail
Оригинален полумеханичен мод Cthulhu. Работи с батерии 18650 и 18350. Бутон - микрета с електронен ключ MOSFET. Вариант стомана с черна оксидация.
Механичен мод Cthulhu tube Черен
Премести курсура върху снимката
Цена: 65,00 лв
Базова цена с ДДС: 65,00 лв
Цена без ДДС: 54,17 лв
Сума на ДДС: 10,83 лв
Оценка за продукта: Все още не е гласувано

Описание

Оригиналния мод на Cthulhu е полумеханичен мод заради изолзването на електроника вместо механичния бутон. Включването става с микро бутон който управлява MOSFET транзистор за подаване напрежението на батерията към изпарителя. Решение което намаля размерите на мода и избягва грубия и често проблематичен механичен бутон.

 

Решението с MOSFET не е никак ново и преди е имало подобни модели, които са добре приемани от потребителите. Тук вариантите са два с разглобяване на едната секция на мода и ползването на два вида батерии - 18650 и 18350. С малката батерия мода става невероятно компактен.

 

Изработката е добра, целия мод е от неръждаема стомана и с прилична дебелина - повишава се теглото, но мода става изключително здрав. След слагане на батерия трябва да развиете/завиете контактния елемент разположен в долната капачка - с него обираме луфта според различните модели батерии и притискаме добре батерията към контактните пластини.

 

Електронното управление е разположено в горната капачка, непосрествено до бутона за управление. Платката с електрониката е подменяема и ще е налична като резервна част в магазина - закрепването е с едно болтче. Важно е да се отбележи, че разполагането на батерията е обратно - слага се с минуса навътре!  Електрониката е със защита от обратно слагане на батерията!

 

Внимание: Има защита от късо в изхода! Електрониката спира да работи при късо в изхода и батерията е защитена, въпреки това не е желателно даването на късо. 

 

Интересно решение има и за защита на батерията от разреждане, което при механичните модове е принципно невъзможно заради липсата на електроника. Тук батерията се разрежда до 2,8V след което в изхода напрежението спира. Ефекта на спирането не е внезапен още след падане на около 3V завачва спад на изходното напрежение и това се усеща.

 

  *** Не се препоръчва на потребители не запознати с механичните модове да ползват такива. Наличието на литиево йонна батерия която поради неправилна експлоатация или много ниско съпротивление на изпарителя може да бъде дадена на късо поражда сериозен проблем. Батерия с висок резреден ток каквито се ползват в тези устройства в режим на късо отделя огромно количество енергия и може да се стигне до експлозия. Внимателно прочетете упътването с дадените в него параметри и гледайте видеоклипа в който ще намерите много информация.

 

Технически параметри:

Дължина:  80 мм - 18650  50 мм - 18350

Диаметър: 24 мм.

Тегло: 170 гр - 18650  110 гр. - 18350

Минимално съпротивление на изпарителя: 0,1 Ом

Максимален изходен ток: 40А

Препоръчително най ниско съпротивление на изпарителя 18650: 0,15 Ома

Препоръчително най ниско съпротивление на изпарителя 18350: 0,5 Ома

Разположение на батерията: Плюса към капачката, минуса навътре!

 

 

 

 

 

Ревюта

Все още няма ревюта за този продукт.
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense