1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Съдържание на магазина

RBA изпарител Кайфун Прайм

РазпечатайEmail
RBA изпарител Кайфун версия Prime. MTL изпарител от серията Кайфун с 22 мм диаметър и 2 мл. обем за течността. Контрол на течността и въздуха.
RBA изпарител Кайфун Прайм
Премести курсура върху снимката
Цена: 49,00 лв
Базова цена с ДДС: 49,00 лв
Цена без ДДС: 40,83 лв
Сума на ДДС: 8,17 лв
Оценка за продукта: 5/5

Описание

Изпарителя е клонинг на SJMY на модела на Svoemesto Kayfun Prime. Изработен от от неръждаема стомана 316, има диаметър от 22 мм и обем на течността 2 мл. Резервоара е стъклен или метален - комплекта има и двата, тук всички други положителни качества присъщи на изпарителите Кайфун са налице - добър вкус, хубава пара и удар. Дриптипа е стандартен и може да бъде подменен с друг.

 

Изпарителя е компактен и се зарежда отгоре като предшественика си Кайфун мини V3, има регулиране на подаването на течност чрез завъртане на цялата секция на резервоара. Въздуха се регулира по нов начин с издърпване и преместване на гривната за регулиране. Въздуха се регулира на 5 степени, като най малката степен отваря по един отвор от едната страна а на най голямата степен 2 мм отвор. Изпарителната камера е увеличена, но добре сметната да подава обилно количество въздух. Освен чрез четири отвора с увеличени диаметри на дъното на изпарителната камера течност влиза и през двата странични изреза в камерата. 

 

Отвора за въздуха под нагревателя е с диаметър 3 мм - чувствително повече от отвора на Кайфун 4 - 2,2 мм, обаче върху него е продълговатия процеп на държача за плюса и въздиха се "разпръсква" по добре настрани. Изпарителя е типичен MTL (стегната дръпка) Въпреки, че много прилича на Кайфун 5 тук въздуха е чувствително намален, най малкия отвор е 0,8 мм което е най малкия отвор за MTL. Всичко в изпарителя е сметнато за повече течност, въздух и пара.

 

При зареждане се затваря най напред притока на течност, отвива се горната капачка и се зарежда с течност, след това се завива обратно капачката и се отваря притока на течност. Въздуха за обдухване на нагревателя влиза в изпарителя през два странични изреза а после през различните отвори и в кухия болт.  Достъпа на регулирането на въздуха е много бързо, безпроблемно и може да се прави при монтиран изпарител.

Важно е да се отбележи, че централния пин се регулира, но липсва пружината която беше в Кайфун 4 - тоест един елемент който създаваше известно проблеми особенно при температурния контрол вече отсъства. Изолатора от PEEK е масивен с изрязано гнездо за държача на плюса и сглобяването на тази част става много лесно за разлика от малкия Кайфун. В дриптипа и в пластмасовия накрайник за него има скосове който предотвратяват събирането на конденз в него което беше характерно за Кайфун 3.1.

 

О-рингите използвани от китайците са меки, ако има проблеми с омазняване по въздушните отвори се препоръчва да се вземе резервния кит с О ринги, те са истински по NB70 стандарт.

 

 

Технически данни:

Даиметър: 22 мм

Обем: 2 мл / 2 мл с стоманения танк.

Материал: неръждаема стомана 316

Изолатор + държач: PEEK

Резервоар: стъкло/стомана

Регулиране на въздуха: ДА

Регулиране на течността: ДА

Регулируем централен пин: ДА

Отвори за въздуха / степени: 5 степени от 0,8 мм до 2 мм

Отвори за течността в камерата: 4 х 2,2 мм

Отвори в кухия болт (под нагревателя) : 3 мм

 

    Комплектация: Изпарител Кайфун 5, кит с резервни О ринги и винтчета, отвертка, метален и стъклен резервоар 

 

 

Ревюта

Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense