1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Сайта е преместен! Има нов сайт.

Сайта е преместен! В новия сайт са прехвърлени всички стоки, клиенти и поръчки. Адреса е същия: https://smoking-maniac.com Ако не влизате в новия сайт а в стария - изтрийте кеша на браузъра.

Всички стари запомнени линкове няма да работят! В този сайт поръчки повече не могат да се правят.

Сряда, 03 Април 2013 22:39

Видове батерии 18650

Написана от 
Оценете
(5 гласа)

Съдържание:

 

Обичайните батерии са оценявани с капацитет, т.е. колко мАч (Ah) те имат. Тази стойност не е фиксирана стойност, но зависи от условията за изпитване. В тези класации правя тест на различни токове. Капацитетът зависи от какво напрежение се изисква, някои оборудвания работят добре и на 2.8 волта, но други се нуждаят от повече напрежение. В случай на съмнение може да прочетете упътването ако там е указано минималното напрежение на батерията. В много случаи от моята практика се е оказвало, че устройствата работят и на доста по ниско напрежение от указаното, но не трябва да се разчита на крайни стойностти - там вероятността за някакъв проблем е предвидена от производителя. Разбира се става въпрос на сложни устройства и най вече за апаратури с някакъв вид програмируема EEPROM или записваема RAM памет. 

 

Capacity

Таблицата по-горе показват капацитета до 2,8 волта, това е моето най-ниско гранично изпитване. Това е малко нечестно спрямо 2900 и 3100 мАч батериите, защото те могат да работят до 2.5 волта.

 

CapacityTo3.0

 

CapacityTo3.2

 

CapacityTo3.4

 

CapacityTo3.6

 


Прочетена 27682 пъти Последно променена в Петък, 13 Декември 2013 13:52
Влезте, за да коментирате
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense