1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Сайта е преместен! Има нов сайт.

Сайта е преместен! В новия сайт са прехвърлени всички стоки, клиенти и поръчки. Адреса е същия: https://smoking-maniac.com Ако не влизате в новия сайт а в стария - изтрийте кеша на браузъра.

Всички стари запомнени линкове няма да работят! В този сайт поръчки повече не могат да се правят.

Сряда, 03 Април 2013 22:39

Видове батерии 18650

Написана от 
Оценете
(5 гласа)

Съдържание:

Енергия

Енергията включва ток и напрежението в едно и също измерване и е по-добра индикация за това какво може да направи батерията. Нека не забравяме, че повечето електронни устройства не разрешават на батерията да се разреди докрай. Пример за това са някои мобилни телефони които се изключват при падането на батерията, но се активират и пускат алармата ако е настроена да звъни. Това се прави с цел да не се разруши батерията при пълен разряд, освен това на границата на разряда напрежението почва да става нестабилно което може да доведе до загуба на данни например или друг софтуерен срив. Което разбира се не може да се очаква при фенерчето например, но е добре да сменим в този случай разредения елемент преди окончателния му край.

Energy

 

Current

Батериите препоръчват максимален ток източване на клетката. Ако липсва тази спецификация, може да обикновено се приема за 2xC, т.е. 2400mAh батерия ще имат максимален ток на 4 800ma или 4,8 ампера. Тези поети стойности не са показани в таблицата. Батерии с защита PCB има TRIP ток, това е по-висока стойност от посочения ток. По мое мнение 30% до 50% над определения ток е най-добре. "TRIP Защита" ще липсва при незащитени батерии и защото моето оборудване за изпитване е конфигурирано да започва от 3 ампера  с "TRIP Защита" по-долу от три ампер също ще липсват.

 

Ri

Вътрешно съпротивление показва как батерията се държи при тежък товар за кратко време (действителното изпитване се извършва до 1 минута). Батерии с ниско съпротивление ще държат напрежението по-добре от батериите с високо вътрешно съпротивление. Това е един параметър който често се подценява, но който е много важен за добрата динамика на батерията.

   

*** Ползвани са материали от http://lygte-info.dk

 


Прочетена 27668 пъти Последно променена в Петък, 13 Декември 2013 13:52
Влезте, за да коментирате
Смокинг Маниак - Фейсбук страница
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Промоции
OSense O-Sense
Смокинг Маниак - Youtube
OSense O-Sense