Това, което не отчита Topper, с неговото "Секи да чете, и 'кат не му харесва да не участва" е, че до сега се опитваме да избистрим въпроса, как един участник се записва при дадени правила, а след това се оказва, че правилата не са баш същите. Освен това Topper очевидно не разбира, че по смисъла на ЗЗД томболата представлява "Публично обещание за награда", което съдържа всички необходими атрибути за действителност, след като а/ е извършено в писмена форма; и б/ е разпространено чрез средство за масова информация. Не може до записването на 50-тия участник да важат едни правила, а след това правилата да са различни. riboulovec правилно е написал: "Разбира се той (организаторът) е в правото си да ги променя и уточнява (правилата), но нека не е със задна дата." Дори без да познава правното основание за това, riboulovec усеща кое е правилно и кое не е. А ти, Topper, как и на какво основание реши, че си прав?
Повтарям, правилата не са променяни от първата томбола до тази включително, можете да ги проверите лесно! След като стотици хора са ги разбрали и спазили, включително и ribolouvec в предна томбола от преди година значи е възможно да продължи и по този начин. Отново обяснявам, че имената не се записват само за мен а и за това томболата да е прозрачна и всички да виждат записаните.
Явно вниманието и разбирането не са силната ви страна, след като се налага да повтарям учтивата си молба да не се пише повече по този повод в тази тема и че има специална тема за коментари по повод томболите. Сега ви давам писмено обещание по ЗЗД за награда - БАН/изтриване на постовете, за следващото неспазване на правилата.
Можете да заведете разбира се дело срещу мен ако считате това за необходимо, като в съда единия може да представлява другия. Дотогава ще ви се наложи да спазвате правилата по принципа от векове - "Моя дом, моите правила" Благодаря ви за разбирането!
П.П. Сега забелязвам, че и Dreadx е участвал по този начин всеки път, съжалявам, досега не бях обръщал внимание - не чета кой е записан, просто копирам имената в Random.org и натискам бутона. Ваша преценка е от тук нататък как да постъпите, ако считате, че записването на две имена нарушава вашите права и анонимност - моля не участвайте!
П.П. 2 Заради възникналия прецедент и заради това, че е възможно да не съм бил пределно ясен за някои, както и ръководен от доброто желание за мирно решаване на конфликтите ще оставя записването в това му положение. Следващия път ще по точно определението на това понятие.