По повод участието с псевдоним, аз до сега винаги съм участвал така и не мислех, че е в противоречие с правилата, след като е написано черно на бяло, че може.
По повод идентифицирането на участника - мисля, че след като има регистрация във форума, не може да има съмнение дали е той или не е. Все едно ако спечели Иван Петров и аз да напиша от user dreadx: - ето, аз съм Иван Петров, тел.ХХХ ХХХ ХХ, изпратете ми подаръка в офис на Спиди едисикойси.. Но нали ако нямам регистрация като юзер Иван Петров, а Иван Петров е записан за участие от друг юзър, то ще стане ясно, че не съм аз истинският Иван Петров. А дори и някой да се запише анонимно (най-често ще е някой регистриран, който се е log-out-нал по timeout и заради това пост-а му излиза анонимно.), то има определена съвкупност от IP-адреси, от които влиза и винаги може да се разбере, че е той. Например riboulovec-а, дори и ако се беше записал от анонимен юзер, то е ясно, че се има предвид потребител "riboulovec", който има регистрация в този форум и еднозначно се определя като уникален потребител на платформата. Т.е. когато спечели riboulovec, съобщението с адреса за изпращане на наградата ще се получи от неговия акаунт и няма да има съмнение, че е той.
Малко по-иначе стои въпросът, ако например аз от вкъщи вляза и се запиша като dreadx, обаче вляза и от работата, и се запиша като Иван Петров, с цел да увелича шанса си за спечелването на наградата два пъти. След което да отида на гости при приятели и да вляза оттам, като се запиша с трета регистрация - напр. Кочо Гочев. Така другите участници ще имат 1 шанс за спечелване, а аз три пъти по-голям. Остава въпросът как ще си взема наградата ако спечели Кочо Гочев, но това не е никакъв проблем: ако наградата се изпрати за Кочо Гочев, с моя телефонен номер, най-добре до Спиди или ЕКОНТ-автомат, то няма и да е нужно да се идентифицирам с личната карта на Кочо Гочев, за да си получа наградата. Също и при взимане от офис не винаги е наложително да се идентифицирам с лична карта, след като пратката е изпратена до моя телефонен номер. Също, ако някой ми звънне да пита дали аз съм Кочо Гочев, ще кажа, че съм аз. Така бих могъл да се регистрирам 10-тина пъти, от различни места и стига да не смесвам IP-адресите, то няма как да се разбере, че не са реални участници в томболата, а че винаги съм аз. Естествено никой няма да си прави труда да разиграва такива сложни схеми, за неща които не са чак толкова скъпи и ценни, но може да го направи за спорта. Или например ако се ядоса, че е дисквалифициран за някакви глупости - като например riboulovec-а, дето дори от акаунта си е писал и категорично няма как да се обърка с друг riboulovec.