Никъде в нет-а няма разглобен Wismec Presa с и без температурен контрол - моделите TC 40W / 40W. Сигурно съм първия който вади на показ това което е зад алуминиевата кутия.
Разглобяването започва много леко, но после има нелеки моменти. Развиваме двете винтчета отдолу на капака и долната капачка на която е хванат и модула за зареждането пада (капака остава да се държи на двата проводника за платката за зареждане)
Вижда се се батерията и част от вътрешността. Сега важният момент е да се махне батерията, защото докато не излезе тя не можем на демонтираме платката с електрониката хваната отзад на големия овален пусков бутон. Има два начина да излезе батерията, преди всички опити обаче трябва да разкачите проводника от плюса на батерията за да не стане случайно късо. Първия начин е да дръпнем навън батерията - изглежда просто, но може да се окаже не това което изглежда.
Батерията се държи да не мърда с лепенка към стената на мода. Лепенката е от срещуположната страна на бутоните - трябва с много тънко и желателно неметално да бръкнем и да отлепим батерията. Следващия момент в който трябва да внимаваме е това, че жълтия проводника за минусовия край на батерията е много къс и е възможно като дърпаме за да имаме достъп за разпояването му да го скъсаме от батерията. Сред откачането на батерията всичко се демонтира безпроблемно.
Втория начин за който говорих е да подложим на батерията на която сме откачили червения проводник (плюса) нещо неметално - примерно твърда пластмаса или дърво и да ударим с чук. Идеята е да избием горната капачка с конектора - батерията е опряна на нея. Не съм го пробвал този метод и не знам дали това няма да разруши батерията, но ако тя вече е заминала и отваряме за нейната смяна - можем и да рискуваме. Предполагам че горната капачка се набива най накрая в мода след като се запои минуса за батерията под нея.