В ръцете вече ми е поредния клонинг - Кайфун мат. Не лошо китайско изпълнение и първия вариант на на ниско бюджетен изпарител с матирано покритие.
Като цяло няма да се спирам върху това как работи и т.н. - този въпрос е дъвкан достатъчно и няма нужда от повече. Тук само ще се спра върху някой характерни проблеми и тяхното решаване.
Два основни проблема (нови) откривам в модела мат:
Първия е че има луфт във кухия болт - по скоро не може да се стегне хубаво е плюсовия държач на нагревателя. Има едно мърдане наляво надясно - не много, но притесненията за опиране в минусовия електрод остават. Причината е в изолационната втулка под плюсовия държач. 2, 8 мм е нейната дължина и изглежда е една идея по дълга от отвора в който ляга. Така кухия винт не може да се стегне докрай - просто опира в изолационната втулка.
Решението е много просто - отнемаме 1 стотна от цилиндричната част на втулката. Тоест от 2,8 мм я правим на 2,7 мм. и всичко залепва по местата си. Винта вече се стяга мазно и докрай. Да не забравяме, че трябва да внимаваме със стягането, понеже са зачестили оплакванията по форумите за скъсани кухи болтове.
Тук мисля, че вече е решен въпроса със кухия болт през който минава и въздуха и заради това е слабо място. Според мен стената вече е малко по дебела, вероятно заради една идея по плитката резба.
Свалянето на размера на втулката става с триене в шкурка тип 2000 с кръгообразни движения - примерно 50-60 пъти.